Verslag Maandbeker 1&2 Mei

Verslag Maandbeker 1&2 Mei

Nadat de eerste Maandbeker van april helaas geen doorgang kon vinden door wintergreens, is afgelopen weekend alsnog de eerste editie gespeeld. In een periode die voor velen in het teken stond van de NGF Competitie, is de Maandbeker een mooie afwisseling op eigen baan.

Onder goede weersomstandigheden werd er bij de maandbeker 1 door 20 deelnemers gestreden om de beker. De uiteindelijk winnaar met een netto 69, was Robert Nijhuis die ook vorig jaar al de eerste editie wist te winnen. Tweede werd Ingeborgh Wermer met een keurig rondje netto 72, gevolgd door Wilbert Huuskes met eveneens een netto 72, maar een iets mindere tweede negen.

Bij maandbeker 2 waren er 32 deelnemers. was het spannend en was Marieke Niehof met 39 stableford punten slechts vierde.

Derde was Jan Hoogsteder met niet minder dan 42 stableford punten. Dan verwacht je toch winnaar te zijn, maar er bleken er nog twee beter. Louk Overakker had een puntje meer met 43 punten, maar de absolute hoofdprijs ging naar Paul Demmers met 47 punten.

Van harte gefeliciteerd aan de winnaars. Nog goed om te vermelden is dat het Maandbeker klassement dit jaar enigszins wordt vereenvoudigt in vergelijking tot voorgaande jaren. Zoals bekend wordt er bij iedere Maandbeker gestreden om het Maandbeker klassement. Het totaal aantal punten op basis van de beste drie kaarten wordt dan meegenomen naar de finale, waarvoor de top 40 wordt uitgenodigd. Zie hierbij de link naar de nieuwe puntenverdeling. Schrijf u vast in voor de volgende maandbeker in juni.