Verslag Ladies Cup 2018

Verslag Ladies Cup 2018

In het voorjaar van 2018 hebben Marike Camps, José Hinne, Ine Suelmann en Elke Westenberg het stokje van de Working Class Competition overgenomen. We heten tegenwoordig LadiesCup en er kan ingeschreven worden voor 18 holes en 9 holes via Proware. De starttijden zijn zo ingericht dat we na ons rondje, aan het begin van de avond gezamenlijk een hapje kunnen eten.

Het is een succesvol jaar geworden, we weten de weg naar Proware te vinden en zijn ook gewend geraakt aan Q-kaarten lopen. Voor de 18 holes is dit wekelijks, voor de 9 holes maandelijks. De opkomst was ook dit jaar goed. We hebben wat nieuwe dames mogen begroeten en we mogen er ook voor kiezen (vice versa) zo nu en dan mee te lopen met de Damesdag die ’s morgens start. Het slechten van deze ‘barrière’ verhoogt de golfvreugde, maakt het mogelijk nieuwe golfvriendinnen te maken en verbetert ‘en passant’ ook nog het golfspel. En dat moet de golfvereniging samen met de LadiesCup commissie vorig jaar, bij het wijzigen van het systeem, allemaal voor ogen hebben gehad. Chapeau.

En ‘last but not least’ zijn er aan het eind van het seizoen ook nog winnaars genoteerd aan de hand van de Order of Merit. Diegenen die minimaal 8 keer in de 18 of 9 holes wedstrijd hebben meegespeeld, maakten kans op deze prijs. Wie dan gemiddeld de meeste progressie heeft gemaakt is de winnaar. Tijdens het afsluitend etentje, dat weer fantastisch verzorgd is door de keuken en de bediening van ‘ons’ restaurant, zijn de trofees uitgereikt. Pauline Heskamp heeft nipt Elke Westenberg ‘verslagen’ op de 18 holes en Marijke Nieuwland is de winnares van de 9 holes. Zij mogen dit komende jaar thuis genieten van de mooie golfbeeldjes.

Graag zien we alle golfvriendinnen het komende voorjaar terug. Ook nieuwe dames, die zich willen aansluiten, zijn van harte welkom.

 

Marijke Nieuwland