Verslag Heren Senioren 1: Halverwege…

Verslag Heren Senioren 1: Halverwege…

Al op 30 maart begon de competitie van Heren Senioren 1. Wij spelen in tijd de langste competitie want eindigen pas op 11 mei op de Twentsche. De ambities zijn hoog dit jaar na de degradatie van vorig jaar, wil onze captain Henk ter Braak direct terug naar de tweede klasse. De eerste match was op de Sallandse tegen de Lage Mors.

De ontvangst was prettig, we waren klaar voor de strijd. Tot Walter zijn mobiel niet kon vinden, stress een paar minuten voor de afslag, gelukkig werd hij op tijd gevonden en kon Walter rustig(er) beginnen. Samen met Henk ter Braak werd er gewonnen, ook de eerste flight Henk Hoekman en Aart een ingespeeld koppel nog nooit verloren won. De tweede flight werd ook gewonnen dit koppel bestond uit Ton en Matthieu, deze twee hadden nog nooit samen gegolfd en kenden elkaar uit het clubhuis. De tegenstanders keken dan ook verbaasd toen zij vertelden dat het hun eerst ontmoeting in de baan was.

In de middag werden er 4 van de 6 singles gewonnen en gingen wij aan kop met 14-4, de Twentsche won ook van de Koepel met 13-5.

Wedstrijd dag 2 op een goede baan van de Koepel, met snelle greens, volop zon en veel vlagerige wind, werd er gespeeld tegen de onbekende tegenstander de Sallandse. Ton en Matthieu werden flight 1 en wonnen, flight 2 werden Coen en Aart maar verloren helaas, te wisselend spel was de oorzaak. Henk en Walter wonnen, dus 4-2 was de stand met de lunch. Na de middag werden alle singles gewonnen en was een 16-2 een feit. De lage Mors won van de Twentsche met 12-6, dus wij bleven koploper.

Op 13 april waren wij gastheer en zoals onze captain had beloofd aan onze tegenstanders er werd gespeeld op alle lussen, de dubbels op Noord lus. De Koepel tegen de Lage Mors 4-2 en de Twentsche tegen de Sallandse 1-5. Bij de start van de singles op de Zuid /Oost lus was er een zeer gezellige sfeer, met spotters Ton en Walter, viel het op dat er veel afslagen in de richting of bijna tegen Walter kwamen. De laatste flight gingen er zelfs voor om hem te raken. Helaas voor hun stond hij natuurlijk niet op de fairway maar links onder de bomen. Dat een goede sfeer niet ten koste hoeft te gaan van een goede match bleek, de meeste partijen bleven tot de laatste holes spannend. Flight 5 tussen de Koepel en de Lage Mors in het bijzonder. Freddie en Nanno stonden op de laatste hole nog gelijk en dat met een mooie bunkerslag en van de ander een super chip bleef dat zo. Met het binnenkomen van de flights bleek dat er voor ons een gunstig resultaat zou kunnen komen.

Door winst van de Koepel 11-7 en winst van de Sallandse 11-7 hebben al onze tegenstanders ieder 1 keer gewonnen en staan wij met nog 2 matches te gaan nog aan kop.

Na de wedstrijd en het diner, was het duidelijk de deelnemers en wij als gastenheer waren zeer tevreden over de baan en over de Horeca, waarvoor onze dank aan de greenkeepers en het horeca personeel. De volgende wedstrijd is 20 april op de Lage Mors tegen de Twentsche.

We houden jullie op de hoogte…