Verslag Heren 3 – 27 holes

Verslag Heren 3 – 27 holes

Dit jaar bestaat heren 3 uit 9 spelers: Marc (Captain), Bob, Rudolf, Pascal, Henk, Jan Willem, Joost, Carel en Remco.

Na een zeer geslaagd eerste seizoen in 2015, wil heren 3 dit jaar een serieuze gooi naar het kampioenschap doen. Weg uit “het doucheputje van de NGF competitie”. De basis hiervoor werd gelegd tijdens een heus trainingskamp op 19 en 20 maart in Golfhotel Vesper in Wuppertal.

Vorige week werd op De Breuninkhof de ‘burenruzie’ met GC Driene uitgevochten. Het bleek de ideale opwarmer voor het seizoen, want we gingen met een 17-1 winst terug naar huis.

Zondag 17 april stond er een zware opdracht voor ons klaar op de 18 holes baan van GC Winterswijk. Het team van De Breuninkhof was de tegenstander en die waren op papier, maar ook in de praktijk, een heel stuk sterker dan Driene.

We waren goed aan elkaar gewaagd. Eén dubbel werd gewonnen, één werd verloren en er werd er één ‘gehalved’. De goed verzorgde lunch werd genuttigd bij een 3-3 tussenstand.

De singles werden gestart op hole 10, zodat de mooie uitdagende par-3 negende onze slothole zou zijn. Zoals een goed captain betaamd was Marc, als laatste gestart, als eerste klaar met zijn partij: 6/4. Nu kon hij op het terras zijn team binnen halen. Maar de geluiden uit de baan voorspelden niet veel goeds… Rudolf 2 down, Bob 4 down, Remco, Carel en Pascal bleven steeds rond ‘all-square’ bungelen.

Als eerste zag Marc Rudolf op de laatste tee verschijnen. Hij ging de hole spelen, dus er stond wat op het spel. Rudolf deed er alles aan om de stand van 1 down nog recht te trekken, maar dat lukte helaas niet. Tussenstand: 5-5

Remco was op de 17e 1 up gegaan en kon dit op de laatste hole consolideren. Winst met 1 up. Tussenstand: 7-5. Toen kwam Carel door de bossen naar de tee van 9. Helaas had hij de voorlaatste hole verloren en met 2/1 ging de wedstrijd verloren. Carel heeft tegen een hele sterke tegenstander gevochten als een leeuw, maar hij kwam net te kort. Tussenstand: 7-7

Pascal speelde ook de laatste hole. Een solide afslag op de green. Zijn tegenstander lukte het om met een chip, links van de green, de bal kort bij de vlag te krijgen. De laatste hole ging voor Pascal helaas verloren, waardoor deze wedstrijd eindigde in A/S. Tussenstand: 8-8.

Toen moest er nog maar één wedstrijd binnen komen. Bob, onze winnaar van het 2015 Matchplay during the season, stond op een gegeven moment 4 down.. Marc liep steeds meer rood aan van de spanning. Of was het het bier? Ja, daar waren ze… en ze gingen de laatste hole spelen ook! En Bob had de eer. Zou het all square zijn? Stond hij 1 down? Het terras wist het niet. Een goede afslag op de green, een prima lange putt en een ‘tap-in’ voor par voor Bob. Hij wint de laatste hole en daarmee ook de wedstrijd! 1 up en daarmee een 10-8 overwinning voor de mannen van ‘t Sybrook!  

Een geweldige dag werd afgesloten met een heerlijk diner. Komende week zijn we zelf gastheer en kunnen we zien hoe de concurrentie het er van af brengt, als ze tegen elkaar spelen.

Laat maar zeer voldaan reden we met z’n allen terug naar Twente!

Heren 3 – 27 holes