Verslag Heren 3-27 holes

Verslag Heren 3-27 holes

Het moest er gewoon een keer van komen en het is ervan gekomen. Op de laatste speeldag, in de laatste flight, op de laatste hole! Wie verzint zoiets?

In willekeurige volgorde: Felix Reijken, Rein Sanders, Jan Bergman, Willem Janssen Gerrit van Buiten, Bert Jan Denneboom, Herman Pegge, Tom Meijer spelen al enige jaren samen in de zondagcompetitie. Rein was dit jaar door een hardnekkige voetblessure niet inzetbaar en captain Willem moest dit jaar genoegen nemen met de rol van Non-Playing Captain. Jan Hoogsteder is middels een strenge ballotage toegevoegd aan het team en Herbert Schipholt is kort voor de laatste speeldag nog opgeroepen door de captain om het team op de laatste speeldag compleet te hebben
Het was weer een heerlijke competitie. Gezellige teams, wisselende sterktes. Redelijk gelijkwaardige teams. Jongste in leeftijd was een vriendelijk mannetje van 15 jaar! En als je daar als beginnend zeventiger een pak slaag van krijgt in de single heb je geen leuke zondag, dat moge duidelijk zijn. Shit happens!

 Wij begonnen als “gastheer” en konden zo een goede indruk krijgen van de overige teams. Te beginnen een week later op de Lage Mors en via Winterswijk en Ommen naar de afsluitende speeldag op Driene. Na jaren van handhaven en soms ook degraderen moest het een keer gebeuren. Al mijn manschappen hadden de hele winterperiode doorgespeeld en veel en goed geoefend. Zo stonden wij vol goede moed aan de start voor onze eerste wedstrijd. Met klinkende overwinningen van 16-2, 17-1 en nogmaals 16-2 voerden wij zomaar de ranglijst aan. Ongekende luxe! De laatste speeldag moest het dus gebeuren. Tegenstander Hoge Graven had ook alle wedstrijden gewonnen, zij het iets minder riant dan wij. Als npc had ik alle tijd om uit te rekenen met welke standen wij wel/geen kampioen zouden kunnen worden. Minimaal gelijk spelen was voldoende maar de mannen van Hoge Graven hadden een paar jokers van stal gehaald voor deze laatste wedstrijd. Allemaal wel reglementair maar de captain moest hierdoor wel even snel schakelen in de opstelling.

Om 17.55 komt de laatste flight binnen met een tussenstand van 9-7 in ons nadeel. De brede glimlach van Jan Bergman is van verre herkenbaar en de npc springt een gat in de lucht! Yes! Kampioen! Het bleef nog lang gezellig en onrustig op Driene!

Wat een keer moest gebeuren gebeurde!
Bedankt mannen, het was weer een mooi seizoen!