Verslag Heren 1 (27 holes): Een veel gebruikt cliché

Verslag Heren 1 (27 holes): Een veel gebruikt cliché

Zondag 23 april stond nu niet bepaald de wedstrijddag op het programma waar we met z’n allen al weken naar uit hadden gekeken. Een wedstrijd op de 9 holes baan van Golfclub Oosterwolde in Vlagtwedde, Oost-Groningen. De verwachtingen over de baan waren niet hoog gespannen. Maar na afloop waren we het er over eens dat de baan er best heel goed bij lag. Niet heel spannend, maar prima voor een competitiewedstrijd. En lastig… Zeker door de harde wind over het vlakke Groningse land.

Captain Marc had zichzelf een vrij weekend gegeven. Zijn eerste competitieweekend dat hij mistte in 3 jaar tijd. Maar ook zonder hem moesten we de opdracht kunnen klaren. De opdracht was duidelijk: Tegen De Gelpenberg 2 moest gewonnen worden, want dan was klasse behoud veilig gesteld.

Op papier zou het een spannende wedstrijd moeten worden. De eerste 4 spelers van zowel De Gelpenberg, als van ons waren qua handicap exact gelijkwaardig. Onze 5e en 6e man waren op papier in het voordeel met een lagere handicap dan hun tegenstanders. Maar ja, golf wordt nu eenmaal niet op papier gespeeld, om maar eens een cliché te noemen.

Om 10 uur gestart met de “dubbels” en om 12.15 aan de prima lunch… met een 6-0 achterstand!! De eerste dubbel (Bas en Remco) verloren op de laatste hole. De tweede en de derde (Rudolf met Pascal en Carel met Henk) gingen beiden met 2/1 verloren. Het was gewoon niet goed genoeg. Maar wel spannend. Om het volgende cliché maar van stal te halen: Het had net zo goed andersom geweest kunnen zijn!

Tijdens de lunch een WhatsApp bericht naar Marc. “6-0 achter”. Vrijwel gelijk beantwoord met “Nee, dit is een geintje”. Helaas… met een foto van het wedstrijdformulier werd er in Enschede een zondag middag verziekt!

We wisten wat ons te doen stond. Allemaal onze single partij winnen. Pascal, Bas en Henk hielden zich aan de afspraak en wonnen dik. Remco liet op hole 18 de winst door zijn vingers glippen, AS. Rudolf en Carel moesten helaas de meerdere erkennen in hun tegenstander. Dat betekende een 11-7 nederlaag, die wij eerlijk gezegd niet hadden zien aankomen.

Omdat wij de laatste ronde gastheer zijn, zal het volgende week in Glimmen bij de Noord Nederlandse Golfclub moeten gebeuren. We moeten dan winnen van Westerwolde om niet te degraderen (de 2 onderste teams degraderen). We weten dus wat we moeten doen. Winnen! We hebben het nog in eigen hand, om een laatste cliché te gebruiken.

Wat nog wel even goed is om te melden is de prestatie van Henk. Henk heeft, sinds zijn debuut in 2015, nog geen single partij verloren! 100% winst score. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Nu zijn we natuurlijk benieuwd wat zijn geheim is: “Altijd je tegenstander respecteren! Daar wordt je zelf beter van. En je tegenstander prijzen! Met name als je zelf voor staat.”

Ik zou zeggen, doe vooral je voordeel met deze wijze raad van Mental Coach Henk Ensink! Tot volgende week!