Verslag Golfweek Herendag 2019

Verslag Golfweek Herendag 2019

Wat een spektakel weer. 108 mannen wederom strijdend voor de titel. Een wachtrij voor de matjes van de drivingrange en een volle oefengreen. Om tien voor één een parade naar de verschillende holes. Prachtig weer en een mooi geschoren baan vormde het strijdtoneel.

Overal hoorde je de welbekende oe’s en aa’s en heel veel gelach. Ook stond de jeugdactie weer op Oost 5 om weer een prachtig jeugdkamp bij elkaar te verdienen. We begrepen dat ze een fantastische opbrengst hebben behaald, dus mannen bedankt namens de jeugd voor jullie deelname.

Over naar de prijsuitreiking, want hoe gezellig zo’n wedstrijd ook is, echte mannen willen natuurlijk allemaal winnen. Mooie prijzen op de prijzentafel, waarbij vooral de twee glimmende strijkijzers opvielen.

De neary werd gewonnen door Victor Groot Hendriks. Een prachtige slag op een half metertje van de vlag.

Bij de longest op zuid 5 dacht menigeen dat ze vergeten waren om het potje van de een longest neer te zetten. Uiteindelijk stond ergens in de verte bij het honderdvijftig meter paaltje een verdwaald potje. Een keurige drive van zo’n 280 meter leverde Rolf Groothuis een mooi skateboard op om mee naar huis te skaten.

De winnaars van de strijkijzers (4e plek) bleken Erwin Scholten van Agteren en onze geëmigreerde Viktor Westenberg, heren veel strijkplezier.

Uiteindelijk eerste met niet minder dan 42 punten en een rondje netto 71 waren de twee mannen met een echte topsport mentaliteit, André Paus en Arnold Bruggink. Wat een strak rondje met op hun openingshole op oost 3 een super eagle.

Dan was er nog de nieuwe traditie van het speedgolf. Na de 18 holes gingen de flights gezamenlijk nog één hole spelen, oost 9. Één man afslaan, een ander staat al klaar om de tweede bal te slaan en dan twee mannen rond de green. Verder alle mannen eromheen om aan te moedigen en uit te lachen.

Deze wedstrijd werd enthousiast en kundig aan elkaar gesproken door onze eigen “Siert de Vos” Cor Stephan Snijders. Ballen van tachtig meter uit de greenside bunker en lange puts die vielen. Uiteindelijk wisten de winnaars de bal in de hole te krijgen in een mooie tijd van 1 minuut en 7 seconden. Aart de With, Matthieu Jansen, Tim Nuyts en Jan Haverkamp, gefeliciteerd met jullie overwinning en de bijhorende speedgolf bokaal.