Verslag door de secretaresse van heren 4

Verslag door de secretaresse van heren 4

Afgelopen zondag mocht ik, als secretaresse van Heren 4, mee naar de Nunspeetse.

Het weer zou niet zo geweldig zijn, maar daar moet je als golfer tegen kunnen. De Heren speelden tegen ‘de jongetjes’ van ’t Zelle. De start van de heren heb ik niet gezien, want tenslotte is Nunspeet een mooie baan en als je daar dan ook nog voor niks kunt spelen, doe je dat natuurlijk. Bij hole 15 aangekomen begon het te regenen, dus toen heb ik het clubhuis maar opgezocht.

Vol verbazing zag ik dat John en Ronald al in het clubhuis waren. 7 om 6 gewonnen en ze hadden ook nog 1 down gestaan. Goed gedaan heren! Even later kwamen Erwin en Herman binnen. Ook hun partij gewonnen met 6 om 5. Wat een prima prestatie genoemd mag worden. Het duurde maar even toen ook Jan Hein en Hans met een glimlach in het clubhuis kwamen. En ja hoor ook zij hadden gewonnen. Dus ’s morgens al 6 punten gepakt en dat geeft de burger moed.

De heren kregen een lekkere lunch. Geen broodje kroket, maar een bal gehakt. Daar waren de heren dan ook wel tevreden over. Om half 2 was het weer starttijd voor de enkel partijen. De start ging niet zo lekker bij iedereen. Maar goed dat was pas de eerste hole, nog 17 te gaan… Om tien over 2 waren alle golfers weg en kon ik fijn naar binnen om even naar de Formule 1 te gaan kijken.

Wat een spektakel! Af en toe even naar buiten kijken of ik de heren al zag aankomen op hole 9. En ja hoor daar zag ik Jan Hein lopen. Snel even naar de green van hole 9 gelopen. Oei, 1 down met nog 9 te gaan. Dus alles kan nog. De afslag van 10 gezien en toen gauw weer naar hole 9 (ja ik was er maar druk mee), om te kijken hoe de stand bij John was. Helaas 3 down. Vervolgens wederom door naar hole 10 voor de afslag. Had ik beter niet kunnen doen… Toen maar weer terug naar 9 om te kijken hoe Ronald scoorde. Hè hè, gelukkig stond hij 1 up. Vlak daarna kwam Herman er ook al aan. Hij kwam er vrolijk aanlopen. En ja hoor, dat mocht ook met 5 up! Dus het kon nog alle kanten op. Helaas keek Erwin niet zo vrolijk. Hoe zou de stand daar zijn, vroeg ik mij af? Nou niet zo best dus, 5 down. En daarna kwam ook Hans voorbij met een 4 down stand.

Ik ben maar snel weer naar binnen gegaan om te kijken hoe het daar zou aflopen voor’ onze Max’. Nou dat was helaas ook niet geweldig. Als dat maar geen slecht voorteken is? Herman kwam als eerste binnen met winst: 6 up. Dat zijn dus 2 punten in de pocket. Nog 2 punten te gaan en dat moest toch lukken, dacht ik. Ik had er nog wel vertrouwen in. Maar toen de een na de ander binnenkwam met de ‘verkeerde stand’, kreeg ik het angstige vermoeden dat deze pot niet zomaar gewonnen zou worden. Ronald kon de winst binnenbrengen, maar helaas, die benodigde anderhalve meter putt ging er niet in. Jammer dus, één puntje kon worden bijgeschreven. Maar Hans was nog in de baan en speelde de 18e nog, dus dat gaf ons goede hoop. Maar jammer, hij verloor op de laatste hole: eindstand 9-9.

Spijtig, dan maar volgende week winnen van de Twentsche. Dat geeft ook een goed gevoel niet waar Heren? Ik vond het leuk om op deze wijze een dagje mee te mogen lopen bij de Heren en ik denk zij ook wel 😉

Namens de secretaresse van

Heren 4 – GCC ’t Sybrook.