Verslag Dames 1 dinsdag 27-holes 

Verslag Dames 1 dinsdag 27-holes 

De dames van het competitieteam “Dames ’t Sybrook 1 dinsdag 27-holes” hebben op 7 mei het seizoen heel goed, maar vooral gezellig afgesloten als gastvrouw voor de andere teams. Dit jaar zaten we in de poule met De Breuninkhof 1 (Bussloo), De Koepel 2 (Wierden), Martensplek 1 (Tiendeveen) en De Compagnie 2 (Veendam).

Het begon allemaal met een tiental golflessen van onze pro Marieke in de maanden voorafgaand aan de competitie. Zo nu en dan stonden we om 9 uur op zaterdagochtend al op de mat – en dat terwijl het gros van het team de avond ervoor carnaval had gevierd. Toch wel echte diehards die dames van ’t Sybrook!

Op 2 april, dat was de eerste speeldag, startte het echte werk. Met z’n allen op naar Veendam. Helaas konden Veronique en Ans dit jaar niet meespelen in de wedstrijden door blessures, maar een 9-holes in de buffer lopen was voor Veronique toch een optie. Dus met een bus vol (het past echt allemaal in 1 busje: 8 dames, 8 golftassen, 8 golfkarren, 8 kledingtassen en 8 handtassen) anderhalf uur richting het noorden van het land. Op een mooie baan, met prachtig weer voor begin april en veel wind, speelden we tegen de Koepel. Helaas verloren met 7-11.

De week erna, dinsdag 9 april, mochten we in Wierden tegen de dames van Martensplek strijden. Alweer genoten we van zonnig weer, de uitgestrekte 18-holes baan en van alle gezelligheid. Deze dag hebben we gewonnen met 13-5.

Op 16 april reden we naar Bussloo, waar we als tegenstanders De Compagnie zagen. Na allemaal deze 9-holes baan drie keer (bijna helemaal) gespeeld te hebben was het duidelijk, we hadden gewonnen met 17-1.

En dan voor ons de laatste speeldag, dinsdag 23 april, konden zelfs de korte broeken en rokken aan, zo warm was deze dag. Wel moesten we duidelijk rekening houden met de harde wind. Zo na de paasdagen was het toch wel vechten tegen De Breuninkhof. Helaas gingen we met pikzwarte benen van het opwaaiende zand en een eindstand van 17-1 naar huis, maar toch nog net 1 puntje binnengehaald bij de greensomes.

Alle teams hadden op hun gastvrouw-dag gezorgd voor een heerlijke lunch tussen de 9 en 18 holes door en ’s avonds werden we voorzien van een diner. Daarnaast was er in de middag vaak een kleine versnapering in de baan. Top geregeld door de betreffende dames en horecagelegenheden van de golfbanen.

En dan de laatste dag – alle teams kwamen naar onze baan. De Breuninkhof en De Koepel gingen voor het “echie”, streden om het kampioenschap. De 9-holes greensome speelden de dames in de ochtend op Noord en ’s middags singelden ze op Zuid-Oost. Toch gaaf dat ze alle holes van onze baan hebben mogen spelen. De Breuninkhof heeft met kop en schouders gewonnen, ook weer deze laatste wedstrijd. Zij zijn de kampioenen in onze poule. Bij deze nogmaals van harte gefeliciteerd dames van de Breuninkhof!

En dit fantastische competitieseizoen moest natuurlijk gevierd worden, we hebben er een spetterende avond gemaakt met begeleiding op keybord van Peter. Er is veel gezongen, gespeecht en gedanst deze avond en iedereen heeft genoten. Complimenten voor de catering van Het Rijk van Sybrook, geweldig lunchbuffet en diner. Ook hier was het om je vingers bij af te likken.

We hebben nu al zin in de competitie van volgend jaar.

Josje, Ellen, Ceciel, Manon, Esther, Ans, Cecile, Veronique en Nicol