Verslag Clubkampioenschappen Matchplay 2022

Verslag Clubkampioenschappen Matchplay 2022

Op 15 september een week voor het weekend van de Clubkampioenschappen Matchplay, kwam dan het mailtje met het speelschema. Omdat er 32 inschrijvingen bij de heren waren, moest er voor zaterdag door een groot aantal deelnemers een voorronde worden gespeeld. Dit lukte ook dit jaar weer door passen en meten in ieders agenda.

Ook bij de dames is het aantal inschrijvingen gegroeid, waardoor een volwaardig speelschema was en de kampioenschappen doorgang konden vinden.

Op zaterdag 12 september was de eerste ronde met 16 deelnemers. Bijna alle matches waren spannend, dan wel doordat beide golfers goed speelden of beide golfers foutjes maakten.

Uiteindelijk is er in zo’n weekend altijd een outsider die stunt, al viel de stunt dit jaar eigenlijk wel mee. Dit jaar was het steady Matthieu Jansen die Robert Nijhuis op zaterdag morgen wist te verschalken. Robert wist zijn par nog te redden met een knappe putt op hole 18, maar moest uiteindelijk op hole 21 het onderspit delven.

Bij de dames viel het goede spel op van Mireille Nijhuis en in het bijzonder dat van Sasja van der Meer. Sasja speelt nog niet zo lang golf, maar slaat geen wedstrijd over en ontwikkeld zich pijlsnel tot een erg goede speelster. In de halve finale wist ze het de uiteindelijke winnares Sylvia Scholten van Agteren zelfs tot hole 18 lastig te maken.

Bij de heren was er op zondag een rematch van Tim Huuskes tegen Clemens Kuipers. Enigszins pikant, want het was Clemens die Tim vorig jaar het onderspit liet delven. Dit jaar wist Clemens dit kunstje niet te herhalen, waarmee Tim de eerste finalist was.

De andere halve finale ging tussen jongere broer Bob en Tim Nuyts. Deze wedstrijd leek al snel de kant van Bob op te gaan, hij stond zelfs 5 up met nog 5 holes te spelen. Toch bleek Tim wederom een taaie tegenstander, en duurde het tot de allerlaatste hole voordat Tim Nuyts werd verslagen.

De broederstrijd in de finale was een zwaar gevecht na reeds 54 gespeelde holes in veelal slecht weer. Aan beide kanten werden fouten gemaakt, al was het Bob die zeker in het begin het beste van het spel had en dus ook uitliep na 3 up halverwege. Door wat slordigheden werd deze voorsprong in de daaropvolgende 3 holes teniet gedaan en ontstond een spannende strijd, waarbij diegene die de par wist te redden ook degene was die in de regel de hole won. Uiteindelijk bleken daar 19 holes voor nodig, toen Tim alsnog de wedstrijd naar zichzelf toe trok.

Bij de dames werd de finale gespeeld tussen Sylvia Scholten van Agteren en Loes Koop. Loes had in de halve finale Jolanda Nijhuis verslagen, waar ze wel 19 holes voor nodig had! Dat maakte niet dat ze vermoeid was, want ook in de finale wist ze Sylvia goed partij te bieden. Uiteindelijk was het wel Sylvia die de titel naar zich toe trok en daarmee Clubkampioen Matchplay werd gekroond.