Verslag Clubkampioenschappen 2023

Verslag Clubkampioenschappen 2023

Mart Bolscher en Sylvia Scholten van Agteren zijn de terechte clubkampioenen Strokeplay 2023. Het goedbezochte toernooi betekende de doorbraak van de jeugd en zal blijvend herinnerd worden als een toernooi waarbij een wisseling van de wacht plaatsvond.

De clubkampioenschappen zijn voor veel leden het hoogtepunt van het wedstrijdseizoen. Wat is er nu mooier dan een heel weekend spelen en jezelf meten met de beste spelers van de club op een prachtig geprepareerde golfbaan? Bovendien zorgt een weekend topgolf altijd weer voor de nodige anekdotes.

Nu ging dat stukje betreffende die prachtig geprepareerde golfbaan deze editie wel een beetje mis. Recent geprikte greens met holle pennen betekenden dat de baan er tijdens dit weekend niet bijlag zoals dat mag worden verlangd of gebruikelijk is tijdens dit toernooi. Laten we hopen op beterschap bij volgende (belangrijke) verenigingsactiviteiten.

Gelukkig was dit alles niet terug te zien in de deelname. 39 heren + 10 dames gingen met elkaar de strijd aan en dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Ook dit jaar had de wedstrijdcommissie weer tal van randzaken top ingevuld: Er waren speciaal uitgezette pinposities (Dank Joep Vos en Martha van der Vegt!), er stond een competitielunch klaar bij de heren, er was een heus scorebord (op papier) en na afloop van de wedstrijd gingen de hapjes ruimschoots rond.

Snel door naar de wedstrijd: Het was de jeugd die de macht greep. Zo waren er bij de dames de zusjes Doornbos, die zich snel ontwikkelen tot zeer begaafde speelsters. Jerieke werd zelf al clubkampioen Stableford, een heel knappe prestatie. Toch was het uiteindelijk Sylvia die er wederom met de eerste prijs Strokeplay vandoor ging. Haar stabiele spel gaf de doorslag, hoewel Ingeborgh Wermer eerder nog erg dichtbij kwam, maar op de laatste hole haar Waterloo vond. De tweede prijs was uiteindelijk voor Marieke Blanken op basis van een betere laatste 9/6/3.

Ook bij het herentoernooi was er een unicum. Want laten we eerlijk zijn, we kijken en lezen al vele jaren naar dezelfde namen bij dit soort toernooien. Het waren vaak Tim, Tim, Joep, Robert en andere oudgedienden die de dienst uitmaakten.

Dit jaar was alles anders. De jeugd en nieuwe golfers grepen de macht en lieten zich breeduit zien. Noemenswaardig waren de prestaties van Tijmen Nieland en Floris Zwanenburg die zich beiden snel ontwikkelen. Toch waren het dit weekend Jip Kockmann en vooral Mart Bolscher die de show stalen. En eerlijk is eerlijk, niemand had vooraf rekening gehouden met Mart.

Mart, zoon van welbekend lid Herman, speelt pas anderhalf jaar fanatiek golf en dat doet hij met verve. Ieder vrij moment besteedt hij aan zijn grote passie en dat kwam er dit weekend allemaal in 1 keer uit. Met een razendknappe score van 229 slagen over drie rondes was hij iedereen de baas, onder wie Jip Kockmann en een goed spelende Bob Huuskes die derde werd.

Voor Mart, die ook Stableford kampioen werd, betekent dit zijn grote doorbraak. Hij behoort door dit weekend ineens tot de beste spelers van de club en zal niet meer snel worden vergeten bij het bedenken van enkele favorieten voor een eindzege.

Met dit besluit gaan we langzaam richting de zomervakantie, al wordt aankomende zondag nog de President Putter gespeeld. Daarna gaat de focus richting de Golfweek, waarvoor u zich inmiddels kunt inschrijven via Proware.