Verslag Clubkampioenschappen 2022

Verslag Clubkampioenschappen 2022

Afgelopen weekend zijn onder prima omstandigheden de Clubkampioenschappen Strokeplay en Stableford gespeeld. Dit jaar was vooral bij de heren de deelname iets bescheidener in vergelijking tot voorgaande edities. Wellicht dat het spelen van 36 holes op zaterdag niet (meer) voor iedereen is weggelegd, waar dat voorheen toch weinig problemen opleverde. De dames spelen 18 holes op zowel de zaterdag als zondag.

Toch waren er altijd nog 22 heren en 10 dames die vol goede moed van start gingen. Het is ook een prachtig weekend, dat de wedstrijdcommissie iedere jaar weer tracht te verbeteren. Zo stond er dit jaar zelfs een competitie lunch klaar voor de heren en dames na de eerste ronde op zaterdag. Ook kregen de deelnemers na afloop van de wedstrijd enkele hapjes aangeboden, al deed een bordje met wortelen, bleekselderij en tomaat de wenkbrauwen wel fronsen na het spelen van 36 holes. Dat vraagt nadrukkelijk om een frituur met dito vette hap!
Ook onze baan ligt er momenteel super bij. De greens beginnen eindelijk te rollen en zijn zacht genoeg om goed aan te kunnen spelen. Kortom, er kon gescoord worden al was de rough op sommige plekken niet makkelijk! Ook de verraderlijke wind speelde sommige deelnemers parten.

Er waren speciale pinposities uitgezet onder leiding van Joep Vos en Martha (bedankt!) en die waren weergeven op speciaal geprepareerde pinsheets. En bovenal was de wedstrijdcommissie en zelfs de referee het gehele weekend aanwezig om alles in goede banen te leiden. Het ontbrak de deelnemers dus aan niets!

De strijd bij de dames was dit jaar niet heel erg spannend. Sommige potentieel goede dames ontbraken en Sylvia moest door omstandigheden opgeven, waardoor Ingeborgh Wermer relatief onbedreigd richting voor de eindzege kon opgaan. Dit ondanks een hele hoge score op Zuid 8, die wellicht voorkomen had kunnen worden als ze de local rules goed had doorgenomen. Dit neemt niet weg dat Ingeborgh ook dit weekend wederom erg goed heeft gespeeld en haar handicap wederom heeft weten te verlagen naar 6.8.  

Ook bij de heren was de strijd voor de eerste plek wellicht iets minder spannend dan vooraf bespiegeld. Tim Huuskes speelt het hele seizoen al erg goed en bleek ook nu de meest stabiele speler over drie rondes en was overall ruimschoots de beste. Tim had daarbij wel de mazzel dat hij kon spelen, want de geboorte van zijn tweede zoon had zomaar vlak voor, of tijdens het weekend kunnen plaatsvinden. Gelukkig voor Tim bleef alles rustig en had hij dus de mogelijkheid om het toernooi uit te spelen.

Achter Tim werd zijn jongere broer Bob knap tweede, gevolgd door een sterk spelende Aart de With. Ook Aart speelt dit seizoen wederom erg goed en ging bovendien met het stableford kampioenschap aan de haal, welke werd opgemaakt op basis van de eerste twee rondes. Bij de dames werd dit kampioenschap gewonnen door ‘debutant’ Marianna Dammers.

 

Ons volgende grote evenement is de Golfweek, welke plaats vindt van 23 tot 28 augustus. Inschrijving staat open via Sybrook Proware.

Gefeliciteerd aan alle winnaars!