Verslag Clubkampioenschappen 2019

Verslag Clubkampioenschappen 2019

Afgelopen weekend zijn onder prima omstandigheden de Clubkampioenschappen Strokeplay en Stableford gespeeld. De laatste jaren is dit toernooi uitgegroeid tot een van de parels op onze wedstrijdkalender.

Het is ook een prachtig weekend, dat de wedstrijdcommissie iedere jaar weer tracht te verbeteren. Zo was er ook dit jaar weer live scoring op een groot scherm (bedankt Bas!), was er bij de lunch voor een heerlijke pasta gezorgd en ook nadien stond het eten klaar.
Ook onze baan ligt er momenteel super bij. Door de afgelopen droge maanden heeft de baan een linksachtig karakter gekregen. De greens rollen erg mooi en zijn toch zacht genoeg aan te kunnen spelen. Kortom, er kon gescoord worden!

Er waren speciale pinposities uitgezet onder leiding van Joep Vos (bedankt Joep!) en die waren weergeven op speciaal geprepareerde pinsheets. En bovenal was de wedstrijdcommissie het gehele weekend aanwezig om alles in goede banen te leiden. Het ontbrak de deelnemers dus aan niets!

Dit gegeven werd gelukkig massaal erkend en daarmee gesteund door de mannelijke helft van de vereniging, die zich in grote getale had opgegeven. Maarliefst 41 mannen kozen er vrijwillig voor om op zaterdag 36 holes te spelen van de backtees, waarbij de beste 18 op zondag nog eens 18 holes mochten spelen. Het ging daarbij voor de meesten niet eens om de winst, maar wel om de ervaring en het willen uitdagen van jezelf.

Bij de dames was dit helaas anders. Slechts 4 dames namen de moeite om te strijden voor de meest eervolle plek die je kunt verdienen op ’t Sybrook, die van Clubkampioen. Dat is toch treurig en we kunnen rustig stellen dat het prestatieve damesgolf op ’t Sybrook op haar spreekwoordelijk ‘gat’ ligt. Dat is vooral jammer voor de dames zelf, en dat maakt de prestatie van die vier dames die WEL aanwezig waren des te knapper. Dames chapeau.

De strijd om de eerste plek bleef lang spannend en ging tussen Renate Kamphuis en Ingeborgh Wermer. De laatste ronde van Ingeborgh was iets beter en daarmee werd ze voor het eerst clubkampioen. Ingeborgh van harte en we hopen dat deze prestatie volgend jaar meer dames inspireert om deel te nemen.

Bij de heren was de strijd voor de eerste plek iets minder spannend. Tim Nuyts speelt al weken erg goed en bleek ook nu de meest stabiele speler over drie rondes en was overall ruimschoots de beste. Vooral de chipslagen van Tim zijn fenomenaal. Ieder lid kent Tim waarschijnlijk van de vele uren die hij rondbrengt rondom de putting-green. Vanaf het terras is het bijna het standaard uitzicht, het valt op als hij er niet is. Al die uren noeste arbeid betalen zich dus uit.
Achter het geweld van Tim Nuyts werd er gelukkig wel hard gestreden om plek twee en die daarachter. Uiteindelijk werd die strijd gewonnen door Tim Huuskes door een knappe laatste ronde van 75 slagen, gevolgd door Kwint Kuipers en Joep Kockmann.

Naast de strokeplay kampioenschappen wordt er sinds enkele jaren ook gestreden om het Stableford kampioenschap. Een eervolle prijs, want probeer je hoofd maar eens 36 holes lang koel te houden. Dat voorrecht bleek dit jaar voorbestemd aan Bas Lentfert. Maarliefst 43 punten in de eerste ronde (bruto 78) maakte dan Bas niet meer viel in te halen. Bas super gefeliciteerd.

Ons volgende grote evenement is de Golfweek, welke plaats vindt van 20 tot 25 augustus. Inschrijving staat open via Sybrook Proware.

Gefeliciteerd aan alle winnaars!