Verslag clubkampioenschappen 2018

Verslag clubkampioenschappen 2018

Onder zeer warme omstandigheden zijn afgelopen weekend de Clubkampioenschappen Strokeplay en Stableford gespeeld. Aangemoedigd door het mooie weer waren er 48 (!!) heren en 14 dames die er vrijwillig voor kozen om 36 holes op 1 dag te spelen. Dat blijft een waanzinnig aantal, waar we als Sybrook trots op mogen zijn.

Trots waren we ook op onze baan, die er ook nu weer super bij ligt. Door de aanhoudende warme en droge omstandigheden heeft de baan een linksachtig karakter. Ballen rollen en stuiteren alle kanten op, waardoor conservatief spel werd beloond. Ook de greens liggen er prachtig bij en waren een uitdaging voor iedere deelnemer.
De commissie had ook dit jaar weer haar best gedaan om de randvoorwaarden zo goed mogelijk aan te kleden. Zo hadden Joep Vos en Martha van der Vegt speciale pinposities uitgezet en deze weergegeven op zeer ingewikkelde pinsheets. Alle wiskundigen onder de deelnemers konden zo exact bepalen waar de vlag stond.
Ook was er op zaterdag een barbecue georganiseerd bij binnenkomst na 36 holes, waar massaal gehoord aan werd gegeven. Door de grote deelname en de nodige uitloop werd het wel een erg lange sessie voor chef-kok Ellen, want ook de laatste deelnemers verdienden natuurlijk een worstje en/of hamburger. Ze heeft er het halve bos voor moeten verbranden, maar de barbecue bleef aan! Ellen, super bedankt.

Bas Lentfert had in samenspraak met de commissie zelfs een live scoring module ontwikkeld, volledig en automatisch gekoppeld aan Proware. Het klassement is terug te kijken via deze link. Verder stonden er handdoeken, appels en nootjes op de eerste tee. De Marshalls kwamen langs met water en op zondag was er weer het nodige publiek. Kortom, overal was aan gedacht!

Naast de strokeplay kampioenschappen wordt er sinds enkele jaren ook gestreden om de Stableford kampioenschappen. Een eervolle prijs, want probeer je hoofd maar eens 36 holes lang koel te houden. Dat voorrecht bleek dit jaar voorbestemd aan de fitste speler uit het veld: Matthieu Jansen. Matthieu steeg dit weekend boven zichzelf uit en won de stableford kampioenschappen met overmacht. Bij de dames ging de stableford titel naar een goed spelende Renate Kamphuis.

Het strokeplay toernooi ging bij de dames naar Leonie Richter, die op de laatste speeldag Elke Westenberg voorbij streefde met een goede laatste 9 holes. Voor Leonie een belangrijke overwinning, die haar veel zelfvertrouwen geeft naar de rest van het seizoen. Elke had wel de meest memorabele slag van het toernooi: een Hole in One op Noord 6 in de tweede ronde van het toernooi.

Bij de heren was de strijd iets minder spannend, Tim Nuyts bleek de meest stabiele speler over drie rondes. Het fundament voor zijn overwinning werd gelegd in ronde 1 & 2, waardoor hij de laatste ronde over een veilige marge beschikte. Kwint Kuipers werd tweede voor een goede spelende Bob Huuskes, Arnold Bruggink en de wederom de boven zichzelf uitstijgende Matthieu Jansen.

De komende dagen volgt de uitnodiging voor de Golfweek, welke plaats vindt van 21 tot 25 augustus. Inschrijving staat vanaf deze week open via Sybrook Proware. Meer informatie volgt!

Gefeliciteerd aan alle winnaars!