Baan vanaf vrijdag weer qualifying

Baan vanaf vrijdag weer qualifying

Ons team van greenkeepers is de afgelopen weken erg druk geweest met het prepareren van de baan om deze vanaf vrijdag 17 maart aanstaande weer de qualifying status te geven. En dat is goed gelukt !!! Donderdag 16 maart zullen de winter tee-boxen worden omgezet in de zomerstand, zodat u vanaf vrijdag weer optimaal kunt genieten van een volledige baan.

Aangezien er echter een aantal tee-boxen zijn voorzien van nieuwe graszoden en deze nog niet gebruikt kunnen worden, zult u de markers op een aantal holes nog aantreffen voor de tee-box.  De verkorte afstand voor de desbetreffende hole zal op een andere hole binnen dezelfde lus worden gecompenseerd, waardoor de totale lengte van de lus voldoet aan de qualifying status zoals die door de NGF is bepaald. Hopelijk heeft u hiervoor begrip.

De computer van de vereniging is weer volledig opgestart en vanaf deze dag is het dus mogelijk om deze weer te gebruiken voor het verwerken van uw scorekaarten. Mocht u daar vragen over hebben verwijs ik u graag door naar de contactpersonen binnen de vereniging.

De greens van met name de bos-holes vertonen nog sporen van de sneeuwschimmel. Door intensieve behandeling is de schimmeldruk inmiddels weg en zullen ook de plekken te zijne tijd verdwijnen wanneer het groeiseizoen begint. Als u goed kijkt, ziet u de nieuwe grassprieten alweer verschijnen en dat is precies wat het greenkeeping team wil.  Afgelopen woensdag zijn de greens met hele kleine pinnen belucht en nadien bezand. Deze week zullen de greens ook worden doorgezaaid.   

Namens het team van Het Rijk van Sybrook wens ik u een heel mooi golfseizoen toe.

Ton Falkmann