Uitstapje damesdag naar Jeggen.

Uitstapje damesdag naar Jeggen.

Dinsdagmorgen 4 juli vroeg vertrokken 20 dames naar het Osnabrucker Land om er te gaan golfen op de baan van Jeggen. Omdat Monique ten Tije de aanhanger achter de auto gekoppeld had, waar de meeste golftassen en karren in pasten waren er minder auto’s nodig. Een uitstekend initiatief.

De Osnabrucker Golf Club is maar een goed uur rijden van het Sybrook, de afstand was eigenlijk helemaal geen probleem. De baan is prachtig rustig in een bossige omgeving gelegen, met flinke hoogteverschillen en veel bomen! Weinig waterpartijen. Wel starten op de eerste afslag met een slag over water met daarin een forse fontein. Er waren dames die er kruisebenend bij stonden, maar toch goed over dat water kwamen.

Daarna waren de eerste 9 holes voor de niet elektrisch aangedreven dames zwaar, we voelde ons complete bergbeklimmers! Redelijk flinke afdalingen zorgden ook net zo vaak voor mooi doorrollende ballen, zo ver hadden velen nog nooit geslagen. En wat een mooie vergezichten hier en daar tussen de bomen door. Zoals het in Duitsland betaamt, was het clubhuis voorzien van ruime kleedkamers ( wel maar 2 douches), vriendelijke personeel en een uitstekende gastronomie.

Na verwennerij in de ochtend met Kaffee mit Kuche, was er na de thee ’s middags, om 5 uur een flink glas wijn en een mooi bord eten. We hebben genoten, het weer zat ook wel enorm mee. Monique mocht behalve een presentje als bedankje voor het gebruik van de aanhanger ook de eerste prijs in ontvangst nemen. Voorwaar geen straf als het Sybrook niet beschikbaar is, deze mooie Duitse baan.

We gaan volgend jaar in de herhaling. En dan hopelijk met meer dan 20 personen!

Mieke Koop, second best.