Uitstapje damesdag Ahaus 4 juli 2023

Uitstapje damesdag Ahaus 4 juli 2023

Voor dinsdag de 4e Juli was er een damesdag uitstapje naar Ahaus gepland, omdat er niet op onze eigen baan het Sybrook gespeeld kon worden. Met ongeveer 25 dames zijn we uitgeweken naar de mooie golfbaan in Ahaus. We werden prima ontvangen met Kaffee, Kuche und Sahne, laat dat maar aan de Duitse keuken over. Geweldig verzorgd.

Tijdens de koffie viel er een klein pittig buitje maar daarna was ook klaar. Toen de eerste flight ging afslaan, was het droog en dat is de hele dag zo gebleven.
Uiteindelijk was het zelfs vestje aan, vestje uit, want de zon liet zich regelmatig even zien.

Vooral bij de eerste negen holes zijn er veel ballen verloren geraakt in de ruim voorhanden zijnde waterpartijen. Ook met de aanleg van bunkers is men in Ahaus niet zuinig geweest. Dus vrijwel iedereen had de nodige extra slagen, dan wel ballen nodig.

Ikzelf speelde al direct bij de tweede hole een Birdie, puur toeval hoor. Ik was er zo door verrast dat de drie holes daarna strepen werden. Tenslotte bleek bij binnenkomst dat ik toch als winnaar uit de bus kwam. Met dank aan flightgenoten Monique en Hetty. De laatste vooral voor het snel zoeken van de ballen die een eigen richting kozen.

Bij de borrel voorzag de horeca ons, op hun eigen initiatief, van heerlijk stokbrood met lekkere pesto. De dag kon al niet meer stuk.
Na een gezellige en lekkere maaltijd reisden wij allen tevreden weer af naar Nederland.

 

Het is zowel ons, als de shop en horeca in Ahaus goed bevallen. Voor herhaling vatbaar.
Op naar het volgende uitstapje. Als het even kan ben ik erbij.

 

Mieke Koop