Uitslag Lonneker Staete Junior Cup 2017

Uitslag Lonneker Staete Junior Cup 2017

Na maanden voorbereiding was het op zaterdag 17 juni weer zover de Lonneker Staete Junior Cup vond plaats, een Jeugd Open waarbij Nederlandse top jeugdspelers afreizen naar Twente. Een wedstrijd die zich elk jaar blijft ontwikkelen, en dat is ook te merken aan de deelnemerslijst. Mede door een aantrekkelijke prijzentafel zien we dat steeds meer lage handicappers uit het westen van het land, Het rijk van Sybrook weten te vinden en tevens te waarderen. Veel spelers spraken vol lof over de conditie van de baan en voornamelijk de greens.

 Met een baan in topconditie en een prachtig deelnemersveld kon het niet anders dan een mooie dag worden. Alle ingredi├źnten waren dus aanwezig, alleen het weer werkte misschien niet helemaal mee. Het is tevens mooi om te zien dat steeds meer leden(in totaal 28 leden) zich vrijwillig aanbieden om mee te helpen met deze dag zo helpen ze als spotters, live-scoring en starters, zonder deze leden zou de wedstrijd niet zo’n succes zijn zoals het nu is. 

Nadat de spelers vanaf 10 uur de baan in gingen stond iedereen in baan paraat om o.a. scores voor de live-scoring te noteren. Via een mega groot scherm werden ouders en familie op het terras elke 3 holes op de hoogte gehouden van de verrichtingen van zijn/haar kind. En wat voor een scores kwamen er voorbij, de birdies vlogen letterlijk en figuurlijk over het terras. Deze dag werden er zelfs 2 eagles geslagen, op Oost 6 en Zuid 9.

Bruto

Bij de Jongens en Meisjes was het een spannende strijd die eigenlijk op de laatste 3 holes werd bepaald, deze holes waren deze dag door speciale pinposities extra moeilijk. Waardoor je een goede ronde nog kon verspelen, maar als je deze holes goed speelde kon je daardoor ook zomaar nog een aantal plekken stijgen. Bij de jongens zat Mike Korver(Hcp +1,4) in een van de eerste flights, en mede door een Eagle op Zuid 9 kwam hij uit op een geweldige score van 69(-3). Gedurende de ronde bleek dat in de baan Maurits-Jan Oosterhof(Hcp 4,4) bezig was met een super strakke ronde, na 15 holes had hij nog geen slag verloren en stond hij op -3 dus virtueel gedeeld eerste. Maar zoals eerder gezegd gaven de laatste 3 holes hier de doorslag, Maurits-Jan eindigde helaas met een bogey op 17 en 18 voor een ronde 71(-1). Op een derde plaats met een bruto score van 73(+1) eindigde Martijn Horters(Hcp +2,0).

Bij de meisjes eigenlijk een zelfde scenario, ons eigen Sybrook lid Leonie Richter(Hcp 1,8) zat in een van de eerste flights en speelde ondanks een double bogey op hole 18 een prima ronde om op 76(+4) slagen uit te komen. Door deze laatste hole werd het wel weer spannend, want hierdoor stond de goed spelende Amber Bruins(Hcp 3,4) ineens 1 slag voor met de lastige 3 holes nog te gaan. Helaas eindigde Amber met 3 bogeys waardoor ze voor de alsnog prima score 78(+6) tekende. Op de derde plaats eindigde Sharon Haarman(Hcp 6,5) met een bruto score van 89(+17).

Netto

Vaak winnen spelers die het goed doen bij de bruto scores ook een prijs in het netto klassement. Dat bleek ook wel in de uitslag hiervan, bij de jongens pakte Maurits-Jan Oosterhof met netto 64 slagen de overwinning. Ons eigen Sybrook lid, Willem Oude Voshaar(Hcp 16), pakte met netto 67 slagen de 2de plaats. En op de derde plaats eindigde de Bruto winnaar Mike Korver met netto 69 slagen.

Bij de meisjes pakte Bruto winnaar Leonie Richter door een betere 2de negen met 72 slagen de 1ste prijs, hierdoor werd Amber Bruins met een zelfde netto score 2de. De derde plaats werd gewonnen door Sanne Bartels(Hcp 9,0) met een netto score van 79 slagen.

Alle scores en foto’s staan ook op http://www.sybrookjuniorcup.nl/