Uitdagen SeniorenConvent: Heet, heet, heet…

Uitdagen SeniorenConvent: Heet, heet, heet…

Na een onderbreking van een jaar, waarin een ander concept uitdagen werd geprobeerd, togen ruim 50 senioren welgemoed naar “ de Pruus.”
Er was mooi weer voorspeld. Maar dat het de eerste dag direct al tegen de 35 graden werd, was eigenlijk een beetje te heftig. Desondanks werden door het merendeel van de spelers de 18 holes volgemaakt. We speelden op Gut Arenshorst – volgens sommigen een boerenbaan- en in Jeggen op de wonderschone baan van Golfclub Osnabrück. Een prachtige golfbaan, nog aangelegd door de Engelse bezetters net na WO II.
Geslapen werd in het Van der Valkhotel aan de autobaan in Melle. Keurige kamers, mooie omgeving, maar het buffet ‘s avonds liet duidelijk te wensen over. Echter het weer was ‘s avonds zo goed dat er nog lang, door sommigen heel lang, werd nagetafeld. Uiteraard werden ook de bridgekaarten van stal gehaald.
Of deze avondlijke escapades invloed hebben gehad op de prestaties van de vrijdag was nauwelijks vast te stellen.

De volgende dag

Na een prima ontbijt, beladen met een lunchpakket, flessen water en natte handdoeken om de nek, werd de strijd met “ de koperen ploert” weer aangegaan.20160825_155653
Gelukkig was de temperatuur wat lager, maar nog wel boven de 30 graden. Het merendeel van de deelnemers maakte de 18 holes wederom vol.
Na nog enkele goudgele versnaperingen, al dan niet “ alkoholfrei”, toog eenieder richting Oldenzaal om op tijd te zijn voor het slotdiner in ons eigen clubhuis.

Slotdiner

Aangevuld met een aantal leden, onder wie Rinus Olde Riekerink, die helaas in Duitsland ontbrak wegens lichamelijke ongemakken, zaten ruim 60 man aan het diner, dat bijzonder smakelijk en verzorgd was.
Het welkomstwoord van voorzitter Henk van der Vegt, was kort. Hulde hiervoor.
Hij gaf aan dat de prijsuitreiking “ ohne Gewähr” zou zijn. Dat bleek ook te kloppen, want die verliep op zijn zachtst gezegd wat chaotisch, waarbij 4 prijswinnaars opeens veranderden in 5 en uiteindelijk in 6.
Dank aan de sponsors, Rabobank Oldenzaal en Tim Kreffer Makelaardij Oldenzaal, voor de ter beschikking gestelde prijzen.

Op plaats 6 eindigde met 62 stablefordpunten over beide dagen Rob Hinne; met 63 punten werd Henk ter Braak vijfde en Engelbert Lotgerink was vierde met 64 punten. De top drie bestond uit Freek Harberink ( 66 punten), Karel de Zoeten werd tweede, ook met 66 punten en de glorieuze winnaar van de SeniorenConvent Uitdagen Trofee ( de SCUT), ter beschikking gesteld door bovengenoemde Rinus, werd Sake van Veen met 69 punten. Proficiat!

In zijn slotwoord gaf de voorzitter aan dat er binnen afzienbare tijd een enquête onder de leden zal worden gehouden over de inrichting van de uitdagen.
Na twee zeer fijne en inspannende dagen ging iedereen moe maar voldaan huiswaarts.
Rest mij nog een woord van grote waardering voor Gerard Vastert, die wederom met het nodige kunst- en vliegwerk alles op rolletjes heeft doen verlopen.

Corn.