Tweede speeldag Heren 1 – 27 Holes wint in Havelte van Golfclub Zwolle

Tweede speeldag Heren 1 – 27 Holes wint in Havelte van Golfclub Zwolle

Zoals jullie hebben gelezen in ons vorige verslag zijn we goed getraind en goed gekleed aan de competitie begonnen. Die extra trainingen brachten blijkbaar ook extra druk met zich mee, waardoor wij de eerste wedstrijd met 12-6 verloren van De Twentsche Golfclub.

Op zondag 15 april stond de tweede wedstrijddag op het programma. We moesten naar Golfclub Havelte om tegen Golfclub Zwolle te spelen. Maar eigenlijk begon deze wedstrijddag al op donderdag 12 april. Want op die dag besloot Bas Lentfert om toch nog even mee te doen met de griep epidemie. Mensen die Bas al wat langer kennen weten dat hij wel vaker te laat is, en dat is hij dus ook met de griep. Is de epidemie eigenlijk voorbij, komt Bas nog even langs…

Maar met een team van 10 spelers, moet het geen enkele moeite zijn om een reserve op te trommelen. We hadden 4 kansen. Maar om verschillende redenen waren al deze 4 spelers niet in staat om te spelen op 15 april. Ja… WAT NU?!

Remco had het idee dat misschien Dennis Verweij wel zou willen spelen. En ja, dan stelt het team in de groepsapp de 2 belangrijkste vragen:

  • Kan hij een beetje golfen?
  • Heeft hij passende kleding?

Remco kon zich dit bericht op de website nog herinneren en die foto beantwoordde direct beide vragen. Hij wint maandbeker 1 en ja, hij heeft een rode polo! Die grijze broek bleek ook geen probleem.

Met een voltallig team reden we naar Havelte in de stromende regen. Maar toen wij moesten afslaan was het droog en het weer werd alleen maar beter. En de baan was in top conditie. Echt heel goed. Fijn om op te spelen.

De lunch genoten we, net als vorige week, met een 3-3 stand. Vorige week werden bijna alle enkelspelen verloren. Dat moest anders! We hadden niet voor niets de hele winter fysieke en technische trainingen gevolgd. Maar het leek wel of we ook een mentale trainingen hadden gehad. Want het was zenuwslopend. 4 van de 6 enkelpartijen werden beslist op de laatste hole. Dus dan gaat het ergens om. En al die 4 partijen werden in winst omgezet. Een mentale prestatie van formaat!

Carel heeft doorgaans altijd de pech dat zijn tegenstander, juist die dag als hij tegen Carel speelt, de dag van zijn leven heeft. Maar dat was dit keer andersom. Carel had de golfdag van zijn leven. Zijn dubbel met Rudolf werd met 5/3 gewonnen en zijn enkelpartij won Carel met 5/4. Top gedaan Carel. Beide keren als eerste in het clubhuis.

Dan tot slot onze outfit. Zoals eerder aangegeven kregen we de kans om teamjassen te krijgen. Prachtige jacks, voorzien van Sybrook logo en initialen van elke speler. Deze jassen waren nu klaar en die konden we dragen vandaag. Bijna alle initialen stonden in de juiste volgorde op de jassen. Behalve bij de jas van de schrijver van deze stukjes. Mijn initialen waren omgedraaid. Maar ja, wat maakt het uit. Ik zorg toch voor de PR van ons team. Daarmee was dat probleem ook weer gelijk opgelost. Doen we niet moeilijk over.

Volgende week naar de Twentsche Golfclub om tegen Havelte aan te treden.

Remco Postma, Heren 1-27 holes.