Tussenstand Overijsselse Kampioenschappen

Tussenstand Overijsselse Kampioenschappen

Op zondag 1 oktober worden de Overijsselse Golf Kampioenschappen op onze prachtige baan gespeeld. De “OGK” is  een wedstrijd tussen alle golfclubs van Overijssel. Naast de verschillende individuele prijzen wordt er in teamverband gestreden om de eervolle titel “Beste club van de provincie”. De laatste jaren is de OGK uitgegroeid tot een zeer professioneel toernooi waarbij iedere club zijn beste spelers afvaardigt. 

Op ’t Sybrook houden wij al jaren een klassement bij via onderstaande puntenverdeling. Met nog 1 wedstrijd te gaan (Maandbeker september) is dit de tussenstand. 

Klassement Road to Overijsselse 2017 (t/m 15 augustus)

Heren

 1. Tim Nuyts (58 punten)
 2. Kwint Kuipers (50 punten)
 3. Wilbert Huuskes (32 punten)
 4. Tim Huuskes (24 punten)
  Bob Huuskes (24 punten)
 5. Aart-Jan Smit (22 punten)
 6. Martin Wermer (18 punten)

Dames

 1. Leonie Richter (60 punten)
  Sylvia Scholten van Agteren (60 punten)
 2. Elke Westenberg (44 punten)
 3. Renate Kamphuis (36 punten)
 4. Loes Koop (28 punten)
 5. Jolanda Nijhuis (26 punten)
 6. Irma Roetenberg (20 punten)

Puntenverdeling: Bij elke Q wedstrijd in de periode april t/m september kun je punten behalen op basis van de BRUTO uitslag. Hierbij worden de dames en de heren gescheiden omdat we van beiden 5 personen mogen uitnodigen.

De puntentelling  gaat als volgt: nummer 1 bij de heren en de dames krijgt 10 punten, nummer 2 krijgt 8 punten , nummer 3 krijgt 6 punten, nummer 4 krijgt 4 punten en de nummer 5 krijgt 2 punten. Al deze punten worden aan het einde september bij elkaar opgeteld en zo komen we tot de beste dames en heren die zich plaatsen voor deelname aan de Overijsselse Kampioenschappen. de beste vier heren en dames plaatsen zich automatisch. Voor de vijfde plek mag de commissie een wildcard aanwijzen. De wedstrijdcommissie bepaalt aan wie een eventuele wildcard wordt toegekend.