Toch weer Hoofdklasse golf op zaterdag volgend jaar

Toch weer Hoofdklasse golf op zaterdag volgend jaar

Op 21 Mei 2023 ging ik als supporter, fan van de golfsport, kijken op Het Woold (2 uur rijden), maar zeker met mooi weer geen straf, naar de promotiewedstrijd van Heren 36 1. In een zinderende finale werd de hoofdklasse behaald, en hoe dat is geweest, is inmiddels door de captain Tim Huuskes beschreven.

 

We zijn 1 jaar verder, dames 1 vorig jaar zich gehandhaafd tijdens de laatste wedstrijd in de 1ste klasse. Heeft dit jaar super gespeeld, tegen teams als Hilversum 2, Noord-Nederlandse 2, de Pan 2 (de eerste teams spelen hoofdklasse) en de lage Vuursche 1. In die competitie eerste worden betekend promotiewedstrijd voor de hoofdklasse.

 

Zo op zondag 26 Mei j.l. trappen we de auto weer aan en rijden 2 uur met mooi weer naar De Peelse, op gelijke hoogte met Het Woold, alleen nu in de provincie Limburg en niet in Brabant.

 

Ik kom aan als de Foursomes 1 voor 1 langs komen op hole 9. Op een hoog terras kun je wel 6 holes zien. Het gaat gelijk op in de eerste flights, de laatste flight hadden een mindere start, maar de tegenstander loopt niet verder weg. 2 flights eindigen op 18, 1 winst, 1 verlies en de derde flight strande op 16. 4-2 achter. Geen probleem het is spannend en de dames hebben het getroffen met de Haagsche 2.  Het zijn sportieve gezellige dames, dus dat is wel fijn voor een mooie golfdag. Het weer is goed, alhoewel er na 16:00 uur regen en onweer code geel wordt verwacht. Dit zegt een zeer aardige dame, die de Marshall blijkt te zijn.

 

Dus na een korte lunch maar snel weer de baan in, ook voor de 3 supporters vanuit ’t Sybrook. Zonder al te veel in te gaan op de details van de wedstrijd, stond het met nog 3 flights in de baan 6 – 6. De eerste flight op 18 moet winnen voor een gelijk spel, maar helaas dit lukt niet, 6 – 8 achter. De tweede flight op 18 wint met een geweldige chip in, wat een euforie onder de toeschouwers. 8 – 8. Nog 1 flight in de baan, pas op 14 en 2 up.

Maar het onweer nadert snel horen we. 14 gehalved, 15 wordt gewonnen en op 16 valt het doek voor de Haagsche. Rennen naar het clubhuis en dan binnen feestvieren terwijl het buiten noodweer is.

Dus volgend jaar weer hoofdklasse golf voor GCC ’t Sybrook door Dames 1 36 op

Het Rijk van Sybrook.

Dames van harte gefeliciteerd.

 

De Supporter