Tim Nuyts jeugdclubkampioen 2015

Afgelopen zondag werden (uiteindelijk) onder stralende omstandigheden de clubkampioenschappen voor de jeugd gespeeld. Gespeeld werd een Stableford-wedstrijd voor de jeugd met een Hcp van 18.1 of hoger en een Strokeplay-wedstrijd voor de jeugd met een maximale Hcp van 18.  Kort na de start viel de regen met bakken uit de lucht en was er even de vrees dat er een onweersbui op komst was. Dit maakte de omstandigheden natuurlijk wat lastiger en vooral natter. Het nadeel van een Strokeplay-wedstrijd is natuurlijk dat je de bal altijd moet uitholen. De natte omstandigheden (en misschien de belabberde vorm van de dag) maakte voor een enkel jeugdlid de wedstrijd nog inspannender doordat er met extra veel slagen (en dus veel beweging) werd uitgeholed. Het record aantal slagen deze dag was 123. Dus bij deze een extra compliment voor het optellen van de slagen!

Degene die natuurlijk altijd in vorm is en ook deze dag weer als overtuigd winnaar van de Strokeplay-wedstrijd uit de bus kwam was Tim Nuyts. Hij was de bruto-winnaar met 80 slagen en hij werd op 9 slagen na gevolgd door Maarten de Gelder met 89 slagen. Als derde eindigde Leonie Richter met bruto 90 slagen.

In de speech riep Tim de overige jeugdleden op goed te trainen en een waardige opvolger van hem te worden, aangezien dit het laatste jaar onder de categorie jeugd voor hem is. Ook een blik op de kampioensbeker zegt genoeg: de laatste jaren wordt het lijstje gedomineerd door Tim, met een uitzondering in het jaar 2013, waarin Leonie Richter jeugdclubkampioen werd.

Ook de Stableford-wedstrijd werd een strijd. En natuurlijk luidt het gezegde: “waar twee honden vechten om een been, gaat de derde er mee heen….”. Paul Golz en Elias Saari speelden samen in één flight en zoals in iedere wedstrijd gingen ze samen de strijd volop aan. De pech wil deze keer dat de playing handicap verkeerd op de kaart stond vermeld en dat Paul hierdoor in eerste instantie meer slagen meekreeg. Dan kom je met een “big smile” de baan af in de veronderstelling dat het toch maar eens zo zou kunnen zijn dat je in de prijzen valt. Groot was dan ook de teleurstelling dat het uiteindelijke resultaat toch enigszins tegenviel voor hem. Maar nogmaals: “waar twee honden vechten…..”. Wout Olde Weghuis ging er met de eerste prijs vandoor. Een super prestatie: dit jaar voor het eerst lid, vorige week nog winnaar in de Texas-Scramble met de “back-to-school”-wedstrijd en nu alweer de eerste prijs!! Misschien zit het dan nu al goed met de opvolgers voor Tim!!

Nogmaals de uitslag:

Strokeplay:

Jeugdclubkampioen: Tim Nuyts (hcp 3.9)  Bruto 80 slagen   Netto: 74 slagen

2. Maarten de Gelder (hcp 7.8) Bruto: 89 slagen  Netto: 78 slagen

3. Leonie Richter (hcp 7.6)  Bruto: 90 slagen  Netto: 79 slagen

(De derde plaats was een strijd tussen broer en zus. Nick Richter behaalde netto ook 79 slagen, maar helaas werd door de tweede 9 holes bepaald dat hij vierde werd)

 
Stableford:

1. Wout Olde Weghuis (hcp 54)  47 punten

2. Elias Saari  (hcp 19.1) 37 punten

3. Paul Golz- (hcp 23) 35 punten

Op de foto vlnr: Wout Olde Weghuis, Leonie Richter, Maarten de Gelder, Tim Nutys, Paul Golz, Elias Saari