Tim Nuyts en Elke Westenberg matchplay kampioenen

Tim Nuyts en Elke Westenberg matchplay kampioenen

Tim Nuyts is voor de derde keer op rij matchplay kampioen van ’t Sybrook. Voor Elke was het de eerste keer.

Bij de dames was het dit jaar het toernooi van de afwezigen. Leonie Richter speelde een toernooi in Oostenrijk. Voor Sylvia Scholten van Agteren had een wedstrijd van de Twente Achterhoek Tour de prioriteit.
Gevolg hiervan was dat er een schema van slechts 8 dames resteerde. Van deze 8 moest Jolanda Nijhuis vanwege een hersenschudding helaas op het laatste moment ook nog verstek laten gaan. Jammer dat bij de dames de beste speelsters niet een schema van 16 compleet krijgen. De overwinning van Elke was er echter niet minder om. In de finale was Loes Koop de tegenstander. Elke won respectievelijk van Martha van der Vegt en Pauline Heskamp. Loes won van Marieke Blanken en van Yvonne Klein Breteler. Na een spannende wedstrijd was Elke op de 18e hole de gelukkige.

Bij de heren lag het net iets anders. Een heuse voorronde vanwege 20 inschrijvingen. Voor een groot aantal deelnemers was de voorbereiding middels het HeerenCup uitje minder geslaagd. Twee keer golfen met een ‘zware’ avond is toch niet helemaal optimaal gebleken.

Mooie battles in de eerste ronde.
Martin Huuskes tegen Sjoerd Postma. Sjoerd speelde goed en Martin kon wederom  ’s middags grasmaaien. Voormalig winnaar Tim Huuskes tegen Maarten de Gelder: Maarten deed zijn bijnaam als de Huuskes Killer weer eer aan. (Vorig jaar won Maarten zowel van Martin als van Tim). Robert Nijhuis tegen Wilbert Huuskes. Beide vochten op de tweede dag van het HeerenCup om de rode lantaarn. Wilbert was op de 18e de sterkste mede ook dankzij vijf 3-puts van Nijhuis. Ook HeerenCup ganger Tom Lentfert was niet fit en werd verpletterd door Bob Huuskes.

Maar de grootste verrassing van het toernooi was Matthieu Jansen die in de eerste ronde verrassend won van Aart Jan Smit, mede dankzij twee keer een chip in. Vervolgens was Matthieu ook te sterk voor Maarten de Gelder. In de halve finale capituleerde Matthieu pas op hole 17 voor Kwint Kuipers dus hiermee finalist werd.
Matthieu chapeau voor deze geweldige prestatie!

De andere finalist werd Tim Nuyts dankzij overwinningen op Aart de With, Bob Huuskes en in de halve finale van Joep Kockmann. Tim was 1 up op de laatste hole Zuid 9. Voor Joep standaard een drive richting green. Tim speelt de hole als een normale par 4. Joep ligt met zijn drive net naast de green. Tim ziet zijn slechte geraakte tweede bal op 50 cm van de hole eindigen en bereikt hiermee de finale.

En wat voor een finale. De beste handicappers van de club en foursome partners in de competitie. Die kennen elkaar goed.  Kwint kwam al snel 3 up. Tim vocht terug en stond 2 up met nog twee holes te gaan. Kwint won echter de laatste twee holes (8en 9 Oost) en dwong hiermee de play off af. Op de tweede hole (Zuid 2) viel de beslissing. Tim werd voor de derde keer op rij clubkampioen.

Wedstrijdleiding was in handen van de wedstrijdcommissie onder leiding van Victor en Huub. Mannen bedankt! 
De baan lag er goed bij ondanks de overvloedige regenval van de laatste weken. Mooie fairways en snelle eerlijke greens. Greenkeepers hartelijk dank voor jullie inspanningen.