Tim Nuyts en Leonie Richter spelen Trompbeker

Tim Nuyts en Leonie Richter spelen Trompbeker

Tijdens het pinksterweekend is het weer zover.  Jeugdleden Leonie Richter en Tim Nuyts gaan ’t Sybrook voor het tweede jaar op een rij vertegenwoordigen tijdens het NK junioren t/m 21 jaar op de Noord-Nederlandse golfclub te Glimmen (Groningen). Daar zal worden gestreden om de traditionele Trompbeker.
 
Op zaterdag en zondag spelen alle deelnemers twee rondes (48 meisjes en 87 jongens), waarna er een ”cut” is en de beste 18 meisjes en beste 42 jongens doorgaan naar maandag. Om u een indicatie te geven over de grootte van het toernooi: Nederlands beste golfer Joost Luiten won in 2004 en de voormalig Sybrook jeugdlid uit Enschede Tim Sluiter in 2006. Het spelen van dit toernooi, met een geweldige lijst van voormalig winnaars, is een enorm mooie ervaring.
 
Dan hebben we het nog niet eens gehad over de geweldige staat van het onderhoud. Geen grassprietje staat verkeerd en de greens doen denken aan biljartlakens met een gemiddelde green-snelheid die op ”Tour” waardig niveau ligt. Voor ons komende van ’t Sybrook, zijn deze omstandigheden jaloersmakend. Ik moet u er wel bijvertellen dat afgelopen jaar op de avond voorafgaande aan het toernooi, (tegen het invallen van de duisternis) tientallen greenkeepers met inmiddels ontstoken koplampen nog steeds bezig waren met het prepareren van de baan. Dit is vanzelfsprekend niet iets dat we op ’t Sybrook mogen verwachten, mede omdat er speciaal voor het toernooi een greenkeeper uit Engeland wordt ingevlogen.
 
Met handicappers die ver in de ”plus” zitten wordt een overwinning voor Leonie en Tim bijna onmogelijk, maar we gaan er alles aan doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen (het eerste doel is de ”cut” halen)!
 
Toeschouwers zijn van harte welkom tijdens het toernooi, het heeft eigenlijk wel iets weg van het KLM openEmoji. Dus mocht u ons willen aanmoedigen tijdens dit fantastische toernooi, dan bent u welkom op GCC Noord-Nederlandse te Glimmen!
 
Groet Tim Nuyts en Leonie Richter