Tim Nuyts en Leonie Richter matchplay kampioenen

Tim Nuyts en Leonie Richter matchplay kampioenen

De overwinning ging zowel bij de dames als de heren naar de laagste handicappers van de club.

Leonie Richter won achtereenvolgens van Pauline Molthof , Francis Bonzet en in de finale van Elke Westenberg. Elke was in de finale gekomen door van Renate Kamphuis en van Sylvia Scholten van Agteren te winnen. Helaas is het weer niet gelukt om een vol schema van 16 bij elkaar te krijgen. Ook dit keer bleef het beperkt tot slechts 10 deelnemers. Onbegrijpelijk blijft wel dat een aantal talentvolle jeugdspelers waren ‘vergeten’ zich in te schrijven voor de sluitingstermijn……Dit doet natuurlijk niets af aan de prestaties. Leonie was de gedoodverfde winnares en heeft deze favorietentol ook waargemaakt.

Bij de heren lag dit anders. Een vol schema en meerdere mannen dachten aanspraak te kunnen maken op de titel. Hoe anders is het gelopen! Van de vier deelnemers uit de familie Huuskes (Martin en zijn broer Wilbert en zonen Tim en Bob) bleef na de eerste ronde alleen Tim nog over. Martin verloor van Maarten de Gelder, Wilbert was net niet opgewassen tegen André Paus en Bob moest na 21 holes (!) zijn meerdere erkennen in Tom Lentfert. Tim versloeg vervolgens in de tweede ronde André Paus weliswaar met moeite en heeft daarmee zijn plek bij de laatste vier veilig gesteld.

Jammer is wel dat Kwint Kuipers als geplaatste speler op het laatste moment toch niet mee kon doen. Jeroen Nuyts had hiermee een walk over en stond  hiermee zaterdagmiddag voor het eerst in de kwartfinale. Twee keer Nuyts versus één keer Huuskes bij de laatste acht, wie had dat gedacht. Misschien een plekje bij de laatste vier voor Jeroen ? Helaas bleek Maarten de Gelder te sterk, alhoewel Jeroen bleef volharden dat een klein putje voor een kantel moment in de wedstrijd had kunnen zorgen. Wat zo’n plek in de kwartfinale met het zelfvertrouwen van iemand kan doen…

Tim Nuyts deed op zaterdag wat hij moest doen. Eerst winnen van Ronald Bonzet met ‘slechts’ 2/1  en vervolgens van Sjoerd Postma, die Aart jan in de eerste ronde heeft geelimineerd. Robert Nijhuis won van talent Joris Spanjer (3/2) en vervolgens van Tom Lentfert op hole 18 (2/0), die daarmee 39 holes in de benen had en volgens eigen zeggen ‘de knollen volledig op’. 

Halve finale dus Tim Nuyts tegen Robert Nijhuis en Tim Huuskes tegen Maarten de Gelder. Tim Nuyts maakte compleet gehakt van Robert Nijhuis (6/5) en Maarten de Gelder won verrassend van Tim Huuskes (3/2). Finale Tim tegen Maarten. Helaas voor Maarten vielen de puts niet en dan heb je tegen de zeer stabiele Tim Nuyts eigenlijk geen kans. Maarten sloeg voornamelijk ijzers van de tee met vergelijkbaar met gemiddelde driver, zo ver. Als Maarten zijn driver onder controle gaat krijgen dat hebben ‘we’ er een hele goede golfer bij op ’t Sybrook. Hij heeft in ieder geval zijn visitekaartje voor Heren 1 afgegeven. Tim Nuyts is de terechte winnaar en scoorde hiermee de dubbel : strokeplay en matchplay kampioen 2016