Tim Huuskes overtuigend Strokeplay Clubkampioen

Tim Huuskes overtuigend Strokeplay Clubkampioen

Tim Huuskes en Sylvia Scholten van Agteren zijn de nieuwe Clubkampioenen Strokeplay 2015.  

Afgelopen weekend werden er zowel door de dames als de heren drie keer 18 holes gespeeld. Bij de heren was er zelfs sprake van een officiele ‘cut’. Na twee ronden op zaterdag werd het klassement opgemaakt en mochten van de 33 deelnemers de beste 15 op zondag nogmaals aantreden. Bij de dames speelde alle 10 deelnemers de drie ronden. Om het voor alle deelnemers aantrekkelijk te maken werd er op zaterdag over twee ronden een stableford klassement opgemaakt. Zo konden ook de niet – favorieten strijden om een prijs.

De baan was in topconditie. Speciaal voor dit kampioenschap zijn er pinposities uitgezet en zijn de greens op zaterdag en zondag gemaaid. Daarnaast was de rough hoog. Prachtig om te zien maar minder prettig als de bal er in verdwijnt. Bij strokeplay betekent dat bijna onherroepelijk een nieuwe bal in het spel. Een streep zetten behoorde niet tot de mogelijkheden. Golf zoals het oorspronkelijk bedoeld is: alle slagen tellen.

IMG_2555
Klassement Heren

Bij de mannen waren er op papier enkele favorieten maar niet overtuigend. Winnaar van vorig jaar Mark Sutton, hcp 2,3, speelde te weinig de laatste tijd. Tim Nuyts met hcp 3,7 maar niet echt scherp. Tim Huuskes (4,2) was hopeloos uit vorm de laatste weken. Hij heeft in paniek op vrijdagavond nog 2 uur les gehad van Marc Brorens. De ervaring van een ieder is toch wel dat het na  een lesje vaak niet gelijk beter gaat. Gelukkig voor Tim pakte het goed uit. Met een totaalscore van 231  (75 – 77 – 79) heeft hij de laagste score neergezet sinds jaren. Hij heeft in twee ronden zijn handicap verbeterd en zakt naar hcp 3,6. Een geweldige prestatie. De stableford prijs was dus ook voor Tim. Een terechte winnaar dus. Nieuwkomer Tom Lentfert, een aanwinst voor ’t Sybrook, had een matige start met 88 slagen maar vervolgde goed met 78 en 79 en werd met 245 zeer verdienstelijk tweede. Ook hij verbeterde zijn handicap fors. Martin Huuskes werd knap derde met een totaalscore van 246.

Loes Koop vanuit de hindernis

Bij de dames moest Leonie Richter, winnares van 2014  vanwege verplichtingen voor de jeugdcompetitie helaas verstek laten gaan. Voor Sylvia was als laagste handicapper (7,0) de weg vrij om haar titel van 2013 heroveren. Ze maakt het op het laatst nog wel spannend met name voor zichzelf. Renate Kamphuis (hcp 12,4) kwam nog gevaarlijk dichtbij maar Sylvia hield haar zenuwen in bedwang en met rondes van 92 – 81 – 94 en een totaalscore van 267.  Renate werd tweede met 272 maar pakte wel de stableford prijs. Een knappe prestatie. Jolanda Nijhuis en Loes Koop kwamen beide uit op 279 en werden gedeeld derde. Francis Bonzet viel door een matige tweede ronde net buiten de prijzen. Grote bewondering voor de andere 6 deelnemers met handicaps tussen 17 en 22. Geen favoriet maar toch 3 rondjes strokeplay volbracht. Chapeau ! 

Heel veel dank aan de wedstrijdleiding Willem Janssen en Henk Brandts, de marshalls Jan Benneker en Jan Nijhof en uiteraard de greenkeepers onder leiding van John Bindels voor de extra maaibeurten van de greens en de perfecte baanconditie.