TeamMatchplay wedstrijd 2023

TeamMatchplay wedstrijd 2023

Het was weer tijd voor de TeamMatchplay wedstrijd, bij deze wedstrijd worden alle competitieteams uitgenodigd om met 6 spelers mee te doen.
We proberen zoveel mogelijk spelers van verschillende teams tegen elkaar te laten spelen.
Er waren 5 Dames en 5 Heren teams.
Er werd op 3 lussen tegelijk gestart.


Door het handicap verschil om te rekenen naar up of down holes, beginnen de meeste partijen met een verschil van 1 up tot max 7 up ten opzichte van hun tegenstander.
Je hebt dus 18 holes de tijd om de partij te winnen of….. Na hole 18 is er dan een eindstand die bepaalde hoe het gehele team had gescoord.
Bij de Dames werd team 1 36 holes van Captain Loes Koop eerste met 11 up en tweede met slechts 1 punt verschil team senioren 18 holes van Marijke Oonk. De verschillen tussen de drie andere teams was maar 1 punt, dat geeft wel aan dat het dus spannend was.

Bij de heren waren de verschillen wat groter, mede door verschil in handicap maar met name door de vorm van sommige spelers.
Maar ook hier spannende partijen tot de laatste hole, of er gewonnen of verloren werd, en hoe hoger de up eindscore per speler hoe meer kans overall te winnen.
Als eerste team werd gehuldigd heren 4 36 holes van Michiel Vos, die als captain met 9 up het goede voorbeeld gaf. Eindscore 18up
Tweede team werd bij nacalculatie het team van Henk-Jan Wendrich die net met 14up het team van George Newby 13up voor bleven.

 

De deelnemers vonden het een geslaagde wedstrijd die zeker weer op de kalender van 2024 moest komen. Wel hopen de deelnemers en de WeCo, dat er van de 25 competitie teams er zeker 20 mee gaan doen.
Het team senioren van Anne Tip was de eerste die zich opgaf, ze zouden het dan ook voor de competitie in de wedstrijd leuker vinden als er meer seniorenteams zouden mee doen.