Team 2 Jeugd Competitie 18 holes is kampioen!

Team 2 Jeugd Competitie 18 holes is kampioen!

Voor ons: Aimée, Pien, Thijs, Sanne, Ralph en Jip begon de jeugdcompetitie op 2 juni. 5 zondagen mochten wij maar liefst 18 holes spelen op prachtige banen. We moesten er wel wat voor over hebben, want de banen lagen niet in de buurt en de starttijden waren al om 9 uur; vroeg opstaan dus!

Een nieuw en heel gezellig team met een aantal van ons dat nog nooit competitie had gespeeld, laat staan 18 holes! En greensome spelen….wat is dat? We schrokken wel toen we zagen dat we soms tegen kinderen moesten spelen die al 18 jaar zijn en veel meer golfervaring hebben.

Een paar dagen vóór de competitie begon, hoorden we dat het jeugdteam van de Nunspeetse zich had teruggetrokken, jammer! De overige 4 teams besloten dat er door de thuisploeg vriendschappelijk gespeeld werd tegen het team dat eigenlijk tegen de Nunspeetse had gemoeten. Zo kon ieder team elke zondag spelen en kon iedereen veel competitie ervaring opdoen.

Zondag 2 juni: Een bloedhete dag, we mochten spelen op de Lingewaelsche, helemaal in Vianen! Een geheel nieuw aangelegde baan en geen boom en schaduwplek te bekennen. Gewapend met veel water, een paraplu of pet tegen de zon en een dikke laag zonnebrand, hebben we de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Lingewaelsche gewonnen met 12-4. Een goed begin van de competitie.

Zondag 16 juni: We reisden af naar Zwolle, waar we wederom mochten spelen tegen de Lingewaelsche, maar nu een officiële wedstrijd. En weer gingen we naar huis met een overtuigende winst: 11-5. We kregen deze dag hulp van Joost van Loon, speler van het 1e jeugdteam 18 holes. Dank je wel, Joost!

Zondag 23 juni: Deze zondag waren wij gastheer/-dame en ontvingen alle teams bij ons op de club. Wéér was het een warme dag en wéér speelden we een vriendschappelijke wedstrijd, dit keer tegen Zwolle. Een spannende strijd eindigde in een gelijk spel: 8-8.

Zondag 30 juni: De Nunspeetse stond op het programma. Gelukkig mochten we deze baan wel spelen, ondanks dat zij zich uit de competitie hadden teruggetrokken. En weer was het warm! Voor iedereen was dit de eerste keer op deze mooie baan en ondanks dat, zaten we na die tijd trots en met de winst op zak aan de patat met frikandel: 12-4. Een knappe prestatie tegen het team van Anderstein.

Zondag 7 juli: De laatste competitiedag alweer. Op papier waren wij al kampioen, maar zoals een echte competitiespeler betaamd, werd er ook op deze dag gestreden voor elk punt. Anderstein is een prachtige baan in Maarsbergen, aangelegd in de kasteeltuin en absoluut niet gemakkelijk als je er nog nooit gespeeld hebt! De wedstrijd tegen Zwolle was wéér spannend. En ook nu speelden we gelijk: 8-8.

We zijn kampioen!!!!

Volgend jaar mogen we een klasse hoger spelen en hopen we dat we met net zoveel plezier, mooi weer en net zo leuke tegenstanders, kunnen strijden om de punten.

 

Groetjes Aimée, Pien, Thijs, Sanne, Ralph en Jip