‘t Sybrook straalt bij Overijsselse Golf Kampioenschappen

‘t Sybrook straalt bij Overijsselse Golf Kampioenschappen

Golf & Countryclub ’t Sybrook was gastheer van de 6e editie van de Overijsselse Golf Kampioenschappen. Prachtig mooi najaarsweer, een baan in herfsttinten en tweehonderd toeschouwers maakten de sfeer compleet.

De OGK is de laatste jaren uitgegroeid tot een wedstrijd van formaat. Iedere club mag zijn beste vijf heren en dames afvaardigen. De gastclub probeert zich op haar mooist te presenteren en dat begint al bij de bijdrage van de vele vrijwilligers. Zo hadden de referees Joep en Martha moeilijke pinposities uitgezet. Dat moest bijna twee keer, omdat ze op zaterdag bijna waren weggespoeld door alle regen die viel. Ook op de dag zelf waren ze de gehele dag aanwezig.

Dan was er de live scoring. Om de drie holes stond iemand de spelers op te wachten. De scores werden direct doorgegeven aan het clubhuis en vervolgens door Harold Richter verwerkt. Dit alles werd op een groot scherm gepresenteerd aan de deelnemers en gasten. Voor sommigen een mooie beloning, voor anderen een tikkeltje pijnlijk… Mooi was ook dat het scherm een prima uitvalsbasis was om de overwinning van Max Verstappen te vieren. De dag begon dus al goed.

Er waren starters op meerdere lussen en spotters op de moeilijke holes. De deelnemers kregen zelfs een kopje soep na 9 holes. Dan was er nog de inzet van de greenkeepers, die ondanks de regen hadden gezorgd voor een prachtig bespeelbare baan en ook de horeca mag niet worden vergeten. Het was druk en stressvol, maar ze sloegen zich er goed doorheen.

Dit alles onder regie van de organisatie geleid door Jolanda en Yvonne, die een jaar bezig zijn geweest om van dit toernooi een succes te maken. Dames bedankt.

Klik HIER voor het fotoalbum en een sfeerimpressie van de dag.

De wedstrijd

Zowel bij de dames als bij de heren stond er na de reguliere 18 holes strokeplay een Sybrooker gedeeld eerste. Sylvia Scholten van Agteren bij de dames (+7) en Kwint  Kuipers (+3) bij de mannen.

Dat betekende dus een play off bij zowel de dames als heren. Hiervoor werden de holes Zuid 1 en Zuid 3 aangewezen. Op basis van het sudden death principe volgt hier een winnaar uit. Bij de heren was Philip Liebregt (handicap 0,9) van Golfclub Zwolle de sterkste na twee extra holes. Kwint Kuipers werd tweede en Tim Huuskes (+6) pakte een knappe derde plek.

Bij de dames ging de play off tussen Sylvia Scholten van  Agteren en de winnares van 2016 Amber Bruins (handicap 2,9) van De Sallandsche Golfclub.Na drie extra holes bleek Sylvia de sterkste, een knappe prestatie! Leonie Richter van ’t Sybrook kwam net eén slag te kort om in de play off te mogen meespelen en werd gedeeld derde.

Niet alleen bovengenoemde spelers speelden goed, maar eigenlijk gold dat voor alle Sybrookers. Bij de heren was de ‘slechtste’ Sybrook score 82 en daarmee stond je nog steeds op de rand van de top 10. Ook de dames speelden in de breedte goed, getuige onder andere een keurige 84 van Elke Westenberg.

En zo gebeurde het dat onze ’t Sybrook voor het eerst in de clubhistorie werd uitgeroepen tot beste club van Overijssel. Een eervolle titel en een prachtige omlijsting van ons jubileumjaar.