’t Sybrook Heren 3 (27 holes)

Na een drijfnatte start als gast team zitten er nu de eerste twee spelende competitie dagen erop.

Als eerste hebben we gespeeld op de Graafschap in Lochem tegen Winterswijk als tegenstander. Voor iedereen in ons team de eerste competitie ervaring, denk ik dat we er ons als team goed doorheen geslagen hebben. Spelende op een hele mooie en goed onderhouden baan (in het Masters weekend werden de erg snelle greens grappend wel eens met Augusta vergeleken). Uiteindelijk naar 1 dubbel gehalved en 1 single te hebben verloren was de stand 15-3 voor ‘t Sybrook.

Afgelopen zondag werd er gespeeld op de vernieuwde, inmiddels 18 holes tellende, baan van de Voorwitsche in Winterswijk. Wederom een stralende dag met als tegenstander Driene. Driene tot dusver alle wedstrijden verloren gaf ook niet erg veel weerstand. In een wat ongelijk verdeelde maar buitengewoon sportieve wedstrijd werd het uiteindelijk 16-2.

Nu resten ons de twee sterkste teams uit onze poule De Graafschap, Lochem en Exloo uit Drenthe. Beide teams hebben op papier sterkere spelers dan wij, maar dat hoeft bij matchplay (zoals ook al meerdere keren gebleken) niet doorslaggevend te zijn. Exloo een team waar er 2 van de 6 single hcp spelen en de overigen niet boven de 16 komen zal onze laatste tegenstander zijn met dan als gastteam Driene.

Al met al voor ons gehele team sprekend denk ik dat we allemaal hele leuke ervaringen op doen en bovendien zo ook nog eens andere banen spelen. Wat ons op het laatste punt brengt. Elke keer na een wedstrijd komt er eigenlijk altijd wel een van ons team die de opmerking maakt “wat hebben wij eigenlijk een mooie baan hé”.

 Met sportieve groet Marc Bosch