Sybrook steelt de show bij Beat the Pro

Sybrook steelt de show bij Beat the Pro

Deze week wordt op golfbaan The Dutch gestreden om het KLM Open. Dit toernooi is een van de oudste toernooien op de Europese Tour en trekt ieder jaar veel topspelers naar Nederland. Onder andere Lee Westwood, Bernd Wiesberger, Chris Wood en natuurlijk titelverdediger Joost Luiten staan dit jaar aan de start.

Afgelopen jaar had het KLM Open een primeur: Beat the Pro. Het concept is eenvoudig: bouw een stadion rondom je kortste Par 3, laat drie pro’s afslaan en geef een amateur de kans om diezelfde pro’s met 1 slag te verslaan. Ligt de bal van de amateur het dichtstbij, dan ontvangt hij/zij een KLM ticket naar een Europese stad.
Beat the Pro werd afgelopen jaar zo’n succes dat het wereldwijd bij verschillende toernooien is gekopieerd. Het brengt golf dichterbij het publiek en dat is altijd goed. En zeg nu zelf: wat is nu mooier ( en angstaanjagender ) dan een bal slaan in een stadion vol met mensen. 

Verscheidene Sybrookers hebben een poging  gedaan om hierbij aanwezig te zijn en dat is drie leden gelukt!
Het spits werd gisteren al afgebeten door ons jeugdige talent Leonie Richter, die zich mocht meten aan onder andere Eddie Pepperell. Helaas voor Leonie was ze “iets” te kort en werd het geen KLM ticket naar een Europese stad. Maar niet getreurd: Aankomende week speelt ze weer een toernooi in Oostenrijk. Minder publiek, maar ongetwijfeld ook met een prachtig uitzicht.  

Vandaag (vrijdag) is het om 16:50 uur de beurt aan Maarten van Gelder. Maarten staat bekend om zijn lange slagen, en met de juiste wind heeft hij aan een Sandwedge genoeg om de green te bereiken. Helaas voor Maarten gaan zijn ballen in de regel weliswaar ver, maar lang niet altijd recht. Oppassen dus voor de duizenden op de tribune.

Het slotakkoord is morgen aan het begin van de de middag voor Robert Nijhuis, die zijn startbewijs wist te behalen op de Twentsche Golfclub. Ook daar werd twee weken terug op de ‘TwenteCup’ gestreden om een echte Beat the Pro. De winnaar mocht naar het KLM Open en Robert won overtuigend met een prachtige bal op 1.63 meter van de pin.
Robert heeft niets aan het toeval overgelaten en zich optimaal voorbereid op deze kans. Zo heeft hij nieuwe clubs die stukken verder slaan, heeft hij extra goed getraind en zijn alle mogelijke 110 tegenstanders uitgebreid geanalyseerd op hun zwakheden.

Kortom, voor iedere Sybrooker is er dit jaar nog een extra reden om af te reizen naar het KLM Open. Iedereen heel veel plezier en succes gewenst!