Sybrook Junior Cup 2021

Sybrook Junior Cup 2021

Op 19 juni werd de Sybrook Junior Cup 2021 gehouden.

Een regionale wedstrijd op onze baan, waarin onze spelers de strijd aangingen met spelers van De Koepel, Driene, De Lage Mors en De Twentsche. Alle spelers kregen een leuke startattentie, konden nog even inspelen, flightgenoten leren kennen en zich klaar maken voor de wedstrijd.

De 18 holes wedstrijd startte op Noord, terwijl de 9 holes wedstrijd op hetzelfde moment startte op Zuid. De 18 holes wedstrijd was een stableford-wedstrijd met daarnaast een strokeplay uitdaging. De 9 holes spelers liepen weer een stableford-wedstrijd. Met hulp van vrijwilligers van alle deelnemende verenigingen verliep dit allemaal heel goed. Op Noord 5 werd gestreden om de Longest en op Zuid 4 voor de Neary. Meer dan genoeg uitdagingen voor de spelers om aan te gaan.

Als laatste gingen de 6-holes spelers de baan in op Noord. In teams van drie of vier spelers gingen zij de strijd met elkaar aan in een Texas Scramble. We zagen al deze jonge spelers met veel plezier en ook nog wel met een beetje wedstrijdkriebels naar de eerste afslag vertrekken. Gelukkig ging er met elke flight een coach mee om deze jonge spelers op weg te helpen. Voor meerdere spelers was het de eerste keer op een andere baan.

Bij de 18 en 9 holes spelers zagen we dat de spelers naast dat ze een wedstrijd met elkaar speelden, ook de tijd namen elkaar beter te leren kennen. Je loopt samen toch heel wat tijd in de baan. Dit sociale aspect van een wedstrijd is minstens zo belangrijk! Na de wedstrijd werd er samen nog wat gedronken en konden spelers elkaars kaarten nog eens goed checken en inleveren bij de wedstrijdcommissie. De prijsuitreiking kon nog niet ter plekke plaatsvinden. Daarom krijgen alle winnaars hun behaalde prijs tijdens de lessen bij hun eigen vereniging.

De Jeugdcommissie kijkt terug op een geslaagde eerste editie van de Sybrook Junior Cup en hoopt volgend jaar weer op een geweldige opkomst van onze eigen vereniging en andere verenigingen!

Uitslagen:

18 holes strokeplay winnaar:

Rick Hessing (De Koepel) 78 slagen

18 holes Stableford-wedstrijd 

1: Sam Schefer (Driene) 43 punten
2: Luuk Puntman (’t Sybrook) 38 punten
3: Sanne Leeuw (’t Sybrook) 38 punten

Winnaar Longest:

Joran Grutterink (De Lage Mors) 255 meter

Winnaar Neary:

Aishia Ankersmid (De Lage Mors) 3,2 meter

9 holes Stableford-wedstrijd

1: Naut Boertjes (De Koepel) 27 punten
2: Thijmen Grobben (Driene) 25 punten
3: Lotte Reijnders (De Twentsche) 22 punten

6 holes Texas Scramble

1: Jade Kampstra (’t Sybrook) / Sanne Dekkers (De Koepel) / Yob Balkema (De Twentsche) 27 slagen
2: Justin Dekker (De Koepel) / Carmen Knuiman (De Twentsche) / Pip Bijvank (De Twentsche) / Florian Smit (’t Sybrook) 34 slagen
3: Rens Smidt (’t Sybrook) / Gian Kulahina (’t Sybrook) / Keenan Hemmekan (De Lage Mors) 35 slagen