Sybrook derde bij Overijsselse Kampioenschappen

De 4e editie van de Overijsselse Kampioenschappen leverde een mooie teamprestatie op van ’t Sybrook. Op de baan van gastheer Golfclub Zwolle wist ’t Sybrook zich in de top 3 te nestelen.
Er deden 8 verenigingen mee: Driene, De Koepel, Hooge Graven, Lage Mors, Sallandse, de Twentsche, Zwolle en ‘t Sybrook.
De clubs werden vertegenwoordigd door de beste spelers. ’t Sybrook heeft geselecteerd op basis van de ranking van de bruto prestaties in maandbekers en clubkampioenschappen.
Dit jaar waren de afgevaardigde bij de heren Tim Huuskes, Tim Nuyts, Joep Kockman, Tom Lenfert en Robert Nijhuis.
Bij de dames waren dat Sylvia Scholten van Ageren, Leonie Richter, Francis Bonzet,  Loes Koop en Jolanda Nijhuis.

Vanwege zeer dichte mist moesten de starttijden 2 uur worden uitgesteld en kon er pas vanaf 12.00 uur worden gestart.
Bas Vermeulen (Sallandse) was met een fenomenale score van 67 (-5)  de sterkste, met een voorsprong van 7 slagen op de nummer twee.
De mannen van ’t Sybrook konden hier niet aan tippen: Tim Nuyts was met 78 (+6) de beste.
De matige scores waren volgens de Sybrookers voornamelijk te wijten aan de matige greens. Opmerkelijk detail: de winnaar had daar met 5 (!) birdies blijkbaar weinig last van….
Bij dames was de winnende score 81 (+9) voor Sanne Wendt ook van de Sallandse. Loes Koop en Leoni Richter zaten met 84 (+12) bruto dicht in de buurt en werden uiteindelijk zeer verdienstelijk gedeeltelijk vierde. Er werd nog wel even geanalyseerd op welke hole ‘nog wat te halen was geweest’, maar dat heeft de uitslag niet meer beïnvloed.
Gemiddeld hebben de heren en vooral de dames van ’t Sybrook het zeker niet slecht gedaan. Het resultaat was een derde plaats achter de teams van Sallandse en Zwolle.
Er moet wel vermeld worden dat voor de teamscores, zowel bij de dames als de heren, de slechtste individuele bruto score niet meetelde.

De organisatie in Zwolle was uitstekend geregeld. Gedurende de hele wedstrijd waren er voldoende spotters in de baan voor een goede doorstroming.
Per 6 holes werden de scores doorgegeven zodat middels ‘live scoring’  het aanwezige publiek de prestaties goed kon volgen.
Speciaal woord van dank aan onze voorzitter Felix Reijken die de moeite heeft genomen om ons ter plekke aan te moedigen.
Volgend jaar is de Sallandse gastheer en in 2017, het jaar van ons vijfde lustrum, zullen wij de organisatie oppakken.