Succes bij stableford Maandbeker Finale op ‘Nijmegen’

Succes bij stableford Maandbeker Finale op ‘Nijmegen’

Het einde van het golfseizoen nadert, dat betekent al sinds 2008 dat alle nummers 1 en 2 van de maandbekers van de 4 Rijk banen worden uitgenodigd voor het spelen van de finale op het Rijk van Nijmegen.

Ondanks de draaiende windkracht 4, konden de deelnemers zich geen beter golfweer wensen,19 graden met strak blauwe lucht en heerlijk zonnetje.

Het Sybrook was in verhouding goed vertegenwoordigd met 13 deelnemers. 5 Stableford en 8 bij de Strokeplay wedstrijd.

De shotgun begon om 11:00 op de Nijmeegse baan, het spel was bij alle deelnemers wisselend qua resultaat, goede holes werden afgewisseld met slechte en een enkeling begon naarmate hij langer speelde steeds beter de scoren. Helaas niet voldoende om in de prijzen te vallen bij Strokeplay. Hier ging de winst naar de jonge Bjorn Driessen van Nunspeet. De Sybrookers dus net buiten de prijzen.

Bij de Stableford wedstrijd was het anders, daar deden de Sybrookers het goed. Op de eerste plaatst met 36 punten Joke Heisterkamp die in haar flight Gerard Benerink net de baas bleef met 2 punten. Joke had in de flight met 2 heren, heel veel meer stappen gemaakt dan bij een 18 holes op de dames dag. De reden laten we in het midden. Op derde plaats eindigde Gijs Jansen, die voor het eerst op de Nijmeegse baan speelde en 4 punten achter Joke eindigde.

Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie prijzen en als we Hans Blaauw moeten geloven mogelijk de laatste editie gezien het aflopende aantal deelnemers in de laatste 3 jaren.

Dan nog even kort iets over de QL Glenmorangerie ChampionsTrophy 2019.

 

Deze wedstrijd werd voor de derde keer op een zeer mooie golfbaan De Eindhovense gehouden.

Opgeven kun je alleen als clubkampioen Strokeplay. Dit waren van GCC ’t Sybrook Ingeborgh Wermer en Tim Nuyts. Of je kunt deelnemen is afhankelijk van je hcp want alleen de laagste 30 hcp’ers die zich hebben opgegeven mogen deelnemen. Tim was verzekerd van een plaats, Ingeborgh nadat ze op de reserve lijst stond mocht toch mee doen. Beiden speelden van Tee tot green erg goed, maar op de snelle hobbelige greens werden te veel 3 putts gemaakt waardoor de uiteindelijke score tegen viel in verhouding tot het lange spel.

Dus wil je volgende jaar een kans maken om op deze baan te spelen, probeer dan clubkampioen strokeplay te worden in 2020. Succes met trainen deze winter!