Strokeplay Kampioenschappen Senioren

Strokeplay Kampioenschappen Senioren

Jolanda Nijhuis en Robert Nijhuis zijn de winnaars van de strokeplay kampioenschappen senioren. De wedstrijd werd gespeeld over 36 holes. De eerste ronde was voor de dames op dinsdag en voor heren op woensdag. Zondag 24 juli werd de tweede ronde gespeeld.

Gezien het feit dat de leeftijd bij de heren is verlaagd naar 50 jaar (dit was bij de dames al zo) heeft Henk ter Braak het initiatief genomen om een speciale prijs voor de 65 plussers uit te reiken. Hij zag natuurlijk bij de heren een hoop potentiële kanshebbers met een lage handicap waardoor de “ouderen” in de verdrukking zouden kunnen komen. Welnu, de ‘ jong senioren ‘ (50 – 55) lieten het massaal afweten waardoor het deelnemersveld enigszins gedevalueerd leek.  Wellicht moeten zaken volgend jaar gewijzigd worden waardoor dit toernooi wel een deelnemersveld krijgt het recht op heeft. De groep ouder dan 50 is veruit de grootste groep leden dus zou het een echte happening moeten zijn. Het initiatief van Henk werd dan ook met groot applaus ontvangen. Hij heeft op eigen kosten zowel voor zowel de dames als de heren een prachtige wisseltrofee laten maken, misschien nog wel mooier dan de echte wisseltrofee…..

Neemt niet weg dat het hele deelnemersveld een prima prestatie heeft geleverd. Op woensdag was het bloedheet en ook op zondag was het met een erg hoge luchtvochtigheid zwaar om te spelen. Chapeau dus voor alle deelnemers want het getuigt wel van lef om aan een toernooi mee te doen waar de scores zo duidelijk zichtbaar zijn voor iedereen. Bij de heren vielen André Paus (5,6) en Robert Nijhuis (4,5) qua handicap een beetje uit de toon. De verwachting dat deze twee om de titel gingen strijden bleek achteraf juist. Na de woensdag voerde André (81 slagen) het klassement aan met 1 slag voorsprong op Robert (82 slagen) en 7 slagen op “good old” Jaap van der Vegt (88 slagen). Titelverdediger Aart de With had woensdag echt last van de warmte en bleek daardoor kansloos voor de eindoverwinning. Hij herstelde zich overigens met 83 slagen prima.

Waar Robert op zondag op de eerste negen holes zijn spel bij elkaar hield maakte André pas op hole 7 zijn eerste par om op hole 9 te eindigen met een birdie. Het verschil was nu 6 in het voordeel van Robert. Appeltje eitje zou je denken. Niets was minder waar. T/m hole 12 (Noord 3) ging het gelijk op maar toen werd het toch nog een echte wedstrijd. Robert scoorde een 9 (!) op Noord 5 en verloor 4 slagen op één hole. Zijn voorsprong was geslonken tot 2. André trok de score vervolgens gelijk door op Noord 5, 6 en 7 maar liefst 3 birdies (!) op rij te maken. Gelukkig voor Robert werd het risico van André op de laatste 2 holes niet meer beloond en ging hij met een verschil van maar 1 slag  met de eer strijken: Robert 82 en 81 en André 81 en 83. Een echte close finish dus.

De beste “Strokeplayer” ouder dan 65 jaar was initiatiefnemer Henk ter Braak met 180 slagen. Stableford kampioen van zowel het totaal klassement als ook boven de 65 jaar werd Gerrit van Buiten met een prima score van 70.FullSizeRender (6)

Bij de dames begon Jolanda op zondag met  een achterstand van naar liefst 10 slagen op de nummer één: Irma Roeteberg. Irma was op dinsdag de beste met bruto 85 (42 stableford punten) waar Jolanda niet verder kwam dan 95 slagen. Op zondag waren de rollen omgedraaid: Jolanda maakte een uitstekende 83. Irma kon de vorm van dinsdag niet vasthouden en kwam niet verder dan 95. Winst dus voor Jolanda met nipt 2 slagen voorsprong en ze won de titel voor de derde keer op rij. Irma was met 72 punten wel de beste wat betreft stableford. Bij de dames boven de 65 jaar ging de eerste prijs naar Margreet Schreuder met 195 slagen en de stableford prijs naar Rita Nijhuis met een totaalscore van 66. Hartelijk dank aan de wedstrijdcommissie  die gedurende 3 dagen de zaken in goede banen hebben geleid. En uiteraard dank aan het initiatief van Henk ter Braak. Ook dank aan marshall Jan Nijhof die tijdens het warme weer zorgde voor de nodige verkoeling op de baan.