Strokeplay kampioenschap

In het weekend van 26 en 27 juni werd het Strokeplay kampioenschap van de gcc ’t Sybrook onder behoorlijke omstandigheden gehouden. Bij de heren was de deelname wel groot, bij de dames deden uiteindelijk 10 personen mee maar dat had wel wat voeten in de aarde.

Vooraf was Tim Nuyts, die het toernooi al vier keer eerder wist te winnen, ruimschoots favoriet. De kampioen van 2020 startte met een rondje van 80, wat degelijk was. Flightgenoot Tim Huuskes startte met 87 en dacht dat het spel voor hem over was. Na de tweede 18 kwamen de twee Timmen dichter bij elkaar na een knappe ronde van Tim Huuskes met 76 slagen. Dit bracht het verschil terug tot twee en dat was de opmaat naar een spannende zondag.

Tim Nuyts begon de finale ronde het best, maar was slordig in het middenstuk van zijn ronde. Tim Huuskes wist het spel net iets beter bij elkaar te houden en dat maakte dat hij met een voorsprong van twee slagen de laatste hole opging. Een slechte afslag maakte het ook daar nog even heel spannend, maar Tim Huuskes maakte wel de beslissende putt en werd daarmee voor de derde keer Strokeplay kampioen. Tim Nuyts werd tweede. Robert Nijhuis werd sterk derde, nadat hij twee weken daarvoor al met een uitstekende score kampioen 50+ was geworden. Vooral in zijn laatste ronde speelde Robert erg goed golf, waardoor hij uiteindelijk maar enkele slagen achter beide Timmen is geëindigd.

Hoewel er wetenschappers zijn die zeggen dat dames het sterke geslacht vormen lijkt dat bij golf toch niet zo te zijn. De te spelen 3×18 holes schrokken sommige dames toch wel af. Toen na enige discussie in de Wedstrijdcommissie werd besloten het kampioenschap te veranderen in een 2×18 wedstrijd kon een en ander gelukkig doorgaan.

Het was leuk dat Leonie Richter meedeed en zich weer meldt bij prestatieve wedstrijden. Nog wel een tikkeltje onwennig, maar met haar talent komt het spel vanzelf weer bij elkaar.

Sylvia Scholten van Agteren won zeer overtuigend (174 slagen) voor Loes Koop (184) die tweede werd.

Er werd ook gespeeld om het Stableford kampioenschap en wel over 2×18 holes. Bij de heren haalde Marcel Kip het ongelooflijke totaal van 82 stablefordpunten. Bij de dames ging Marieke Niehof er met de prijs vandoor. Ze haalde 73 punten.

Het kampioenschap eindigde wat abrupt. Iedereen wilde wel eens zien hoe dik het Nederlands voetbal elftal zou winnen van Tsjechië.