Strokeplay Kampioenschap Senioren

Strokeplay Kampioenschap Senioren

De clubkampioenschappen senioren strokeplay worden gespeeld over 36 holes verspreid over twee dagen. Op dinsdag 19 juli (dames) en woensdag 20 juli is de eerste wedstrijd en op zondag 24 juli volgen de tweede 18 holes.

In 2016 is de leeftijd voor de heren verlaagd naar 50 jaar. Bij de dames lag de grens al bij 50. Dat betekent dat er met name bij de heren een hele grote groep “jonge senioren” kunnen deelnemen. De grens ligt immers bij geboortejaar 1966. Nu is het voor heel veel begin vijftigers wel even wennen om definitief bij de senioren te horen. Maar bij de afgelopen clubkampioenschappen was bij de heren de groep onder de 50  toch duidelijk dominanter. Dus kom kom op mannen van 50 plus, schrijf je in.  Even over de drempel heen, ego opzij zetten en definitief afscheid nemen van de jeugd.

Henk ter Braak heeft al vroegtijdig geanticipeerd op de deelname van de “jonge senioren”, die veelal een lagere handicap hebben. Voor de categorie “65 plus” heeft Henk bij zowel de heren als dames een afzonderlijke prijs beschikbaar gesteld.

Dus ook voor de senioren van boven de 65 is er dit jaar weer van alles om voor te spelen. Bij de dames verloopt de inschrijving naar wens, alhoewel daar ook nog een aantal ‘jong vijftigers’ ontbreken. Dus ook voor de dames geldt: schrijf je in !