Stand na derde wedstrijd van Heren 1 Senioren

Stand na derde wedstrijd van Heren 1 Senioren

Het is niet de meest leuke dag tijdens de competitie, gastheer zijn. Vroeger is dit natuurlijk ontstaan omdat er koffie moest worden gezet, broodjes moesten worden gesmeerd etc. …voor de gasten.

Om 10:30  wordt er afgeslagen op Noord voor de greensomes tussen Veluwse (na 2 wedstrijden 3 punten) en Zeewolde (na 1 wedstrijd 0 punten). Na 9 holes komt Zeewolde met 3 gewonnen matches van de baan. De ander partij werd al net zo overtuigend gewonnen door de Sallandsche tegen de Hoge Kleij.

Na de lunch, die iedereen weer de nodige energie gaf, begonnen de singles waarbij de Veluwse en Hoge Kleij een grote achterstand moeten zien weg te werken. Zoals onze captain de tegenstanders al had beloofd, speelden ze in de middag op Zuid-Oost. Nadat alle golfers binnen waren kon de stand worden opgemaakt. De achterstand werd in beide matches niet goed gemaakt, Zeewolde wint 13-5 en Sallandsche wint met 14-4.

De glimlach bij de Sybrookers moest onderdrukt worden, maar was er wel degelijk. De tussenstand na deze vrijdag is: Sybrook 2-4,  Veluwse 3-3,  Zeewolde 2-2,  Sallandsche 3-2 en op de laatste plaats de Hoge Kleij 2-1. Voor ons kon de uitslag niet beter uitpakken, het gesprek nadien ging bij de teams die gespeeld hadden die dag, met name over hoe kunnen ze degradatie ontlopen. Er degraderen er namelijk 2 rechtstreeks. Wij hebben de promotie zelf in de hand, ik hoop dat we onderschatting kunnen voorkomen!

Het was een mooie dag, waarbij de Horeca zijn beste beentje heeft voorgezet tot volle  tevredenheid van teams geen één uitgezonderd.. De vouchers van het rijk golfbanen, waren zeer welkom, velen willen graag zonder de druk van een wedstrijd, nogmaals komen spelen op onze mooie baan! Dat is een compliment aan de greenkeepers.

Op 3 Mei  spelen we tegen de nummer 2 Veluwse bij de Sallandsche of is het Sallandsche golfclub ‘de Hoek’?

Het is inmiddels 5 Mei, we hebben de wedstrijd bij de Sallandsche er opzitten. In de eerste wedstrijd van de dag nemen Zeewolde (kan nog op 6 punten komen) en de Hoge Kleij (kunnen op maximaal 5 komen) het tegen elkaar op. Na de dubbels stond de Hoge Kleij al 5-1 voor en werd het uiteindelijk 10-8.

Dit betekende dat we met winst kampioen konden worden. In de dubbel verloren Matthieu en Walter met 1 down. Aart en Henk wonnen met  3/2 en een zeer gedreven Jaap en Henk met 2 up. Lunchstand 4-2 met in de middag pittige partijen in het vooruitzicht tegen een vaste tegenstander de Veluwse.

Halverwege de middag zagen we Henk ter Braak niet meer in de baan, was met 8/6 winst al douchen. Matthieu wint met 5/4 dankzij een sterke start 3UP naar 4 holes, Aart is een hole later klaar 4/3 maar wel 2 down gestaan. Walter ging strijdend ten onder en Henk Hoekman verliest 1 down. Lang was het wachten op Jaap, die er toch ondanks zijn knie, op wilskracht een gelijkspel uitsleept.

Diegene die snel hebben mee gerekend weten het al we winnen met 11 -7 en zijn met 6 punten uit 3 wedstrijden kampioen en dat al voor de laatste speeldag die nog moet komen bij de Veluwse!