Sinterklaaswedstrijd

Sinterklaaswedstrijd

Dit jaar mochten we na een afwezigheid van 2 jaar de Sint weer bij ons op “t Sybrook begroeten. Hij nam ook nog eens 3 pieten mee. Deze pieten zagen we zelfs in de baan en er was zelfs een piet die ook een balletje kon slaan. Ze kwamen onze jeugd bekijken en ook lekkers uitdelen in 2 wedstrijden. Er werd een 9 holes duowedstrijd gespeeld. De duo’s speelden hun eigen stableford wedstrijd en per hole werd dan gekeken wie van het duo de beste score had behaald. Na negen holes werd de totaalscore opgemaakt en kwamen de beste 3 duo’s uit de strijd. Bijzonder leuk was het om te zien dat de jonge spelers een duo vormden met de wat oudere spelers en dat er zo ook van elkaar geleerd werd.

De net spelende jeugd ging de uitdaging aan in teams van 3 of 4 spelers in een Texas Scramble. Ze moesten net als de 9 holes spelers wel de kou trotseren. Gelukkig viel het met de regen nog mee, maar na het spelen van 6 holes waren alle spelers blij dat ze aan de warme chocolademelk met slagroom zaten.

De spelers werden door Sinterklaas opgewacht in het clubhuis waarna ze allemaal van Sinterklaas een warme consumptie mochten ophalen en van de pieten nog meer pepernoten en ander snoepgoed kregen. Zo’n 35 jeugdspelers namen aan deze laatste wedstrijd deel en voor Sinterklaas betekende dat een mooie middag om zijn grote boek eens tevoorschijn te halen. Wat weet Sinterklaas toch veel over onze jeugd, met dank natuurlijk aan zijn luisterpieten.

De prijsuitreiking werd ook door Sint en zijn Pieten gedaan en we mochten de volgende winnaars feliciteren met een heerlijke chocoladeletter:

6 holes Texas Scramble
1ste plaats:
Carmen Knuiman / Liz Kampstra / Sep Bouman
Filip en Annelie Weerstra

9 holes duo Stableford wedstrijd
1ste plaats (28 pnt)
Tijn Heutink / Elias Almekinders

2e Plaats (25 pnt)
Anthonie Heinhuis / Bruun Hollink

3e Plaats (22 pnt)
Jesper Snijder / Thijs Leeuw