Sinterklaaswedstrijd voor de jeugd

Sinterklaaswedstrijd voor de jeugd

Het was op zondag 1 december koud en heel mistig. Toch lukte het weer veel jeugdleden om de golfbaan te vinden. Maar wat voor hen vooral belangrijk was, was dat de wegwijspiet sinterklaas ook weer bij de baan had afgezet.

De jeugd speelde een wedstrijd over 9 of 5 holes. We merken dat de kortere wedstrijd steeds meer hele jonge enthousiaste spelers aantrekt en dat is heel leuk.

In de baan werden de spelers begroet door sinterklaas met 2 van zijn pieten. Ze kregen wat pepernoten en daarna konden ze weer verder spelen.

Op hole zuid 4 troffen de spelers een heus spektakel aan. Hier hadden 2 andere pieten van de sint het water gevonden. Mooi om zich even uit te leven op het water met hun jetski en waterscooter. Ze maakten er een mooie show van, waar alle spelers, onder het genot van warme chocomelk, zichtbaar van genoten. Ze vonden het geweldig.

Na afloop kwam iedereen in het clubhuis samen. Hier werd door de jeugd luidkeels gezongen, waardoor de sint ook het clubhuis nog even aan deed. De kinderen werden één voor één bij de sint geroepen. Sinterklaas was ook dit jaar weer goed geïnformeerd door de luisterpieten. Hij had veel complimenten voor de kinderen. Hij constateerde: Een mooie groep kinderen die allemaal goed bezig zijn op veel vlakken: “Goed man!”

Natuurlijk was er ook een uitslag van de wedstrijd: De 9 holes wedstrijd werd gewonnen door Oskar Hofstede, gevolgd door Jun-Jie Pan en Gijs Hogerhuis. De 5 holes ‘scramble’ wedstrijd werd gewonnen door het team van Crijn de Mönnik, Matthijs Lutjenhuis en Ruben Almekinders.

Alle prijswinnaars kregen een medaille en een hand vol strooigoed van de hoofdpiet.

En hiermee werd een succesvol wedstrijdseizoen voor de jeugd afgesloten. In maart is de eerste wedstrijd van 2020, het ook altijd spectaculaire glow in the dark golfen!

We wensen jullie allemaal alvast een heerlijke decembermaand en zien jullie graag in 2020 weer terug.