Sinterklaas brengt bezoek aan Sybrook

Sinterklaas brengt bezoek aan Sybrook

Ook dit jaar heeft Sint weer tijd gevonden in zijn drukke schema voor een traditioneel bezoek aan G&CC ’t Sybrook. Geflankeerd door twee talentvolle pieten (‘smulpiet’ en ‘lang-maar-niet altijd-recht-piet’), was Sinterklaas de gehele dag aanwezig. Als eregast mocht Sint zelfs de prijsuitreiking voor zijn rekening nemen. Vanzelfsprekend was hij zijn grote boek niet vergeten en werd menig lid op passende wijze in het zonnetje gezet.

Maar er moest natuurlijk eerst worden gegolfd. Sinterklaas vond het buiten duidelijk aan de frisse kant, want hij is niet in de baan gespot en heeft zich beperkt tot het warme en gemoedelijke clubhuis. Er wachten de goedheiligman natuurlijk nog een paar drukke weken en bovendien moest Max racen…

Wel jammer, want op de golfbaan viel veel meer te beleven dan op de racebaan. Zo was er Ingeborgh, die ook dit wedstrijdje uitermate serieus nam en opzoek was naar de eindoverwinning. De schrik was dan ook groot toen een geslagen bal op de sloot afging. Zou de bal er nog liggen, of was deze toch kopje onder gegaan?
Voetje voor voetje werd de waterkant langzaam uitgekamd. En toen gebeurde het. Langzaam verloor Ingeborgh haar evenwicht. In wat een eeuwigheid leek te duren, gleed ze beetje bij beetje richting sloot. De conclusie was een nat en vooral koud pak. Gelukkig waren er de troostende woorden van Sint na afloop. Eind goed, al goed zullen we maar zeggen.  

Natuurlijk was er voor de jeugd een aparte wedstrijd. Zij speelden 9 holes en dat was achteraf ruim voldoende. De niet-gelovigen moesten voor straf 18 holes spelen en dat bleek een fysieke uitdaging. De baan was nat, erg nat. Ook viel er regelmatig regen, stond er een stevige bries en was het bovenal erg koud. Kortom, er moest gewerkt worden!

Nel Nijhuis had speciaal voor deze wedstrijd een regelvraag voorbereid op hole 1. Deelnemers moesten voorafgaande aan de start een vraag beantwoorden over Fourball Betterball. Dat was immers de spelvorm van de dag en dan moet je natuurlijk wel weten hoe het spelletje wordt gespeeld.
Nel had zich alleen niet gerealiseerd dat er een dubbele tee-start was. Dus twee keer een hole 1 en Nel laat nu eenmaal lastig opdelen. Gelukkig bracht Sint dit voorval nog even ter sprake en heeft iedereen alsnog van de pepernoten mogen genieten die Nel had voorbereid.

Uiteindelijke winnaars en daarmee het best bestand tegen de zware omstandigheden waren Erwin en Sylvia Scholten van Agteren. Voor Sylvia was het de bekroning van een bijzonder jaar, want ze werd door Sinterklaas ook al gefeliciteerd met de Matchplay during the Season (singles en doubles met Erwin). Eerder werd ze al kampioen met dames 1 en won ze natuurlijk de Overijsselse golf kampioenschappen. Een prachtig golfjaar voor Sylvia. Als beloning mocht ze even bij Sint op schoot en kreeg ze wat lekkers mee voor onderweg. 

Sinterklaas trekt de komende weken verder door het land. Voor de wedstrijdcommissie was dit de laatste activiteit van 2017. De komende maanden zullen we u beetje bij beetje informeren over het nieuwe seizoen. Voor nu danken we u voor een fantastisch jubileumjaar en zien we u allen graag op de nieuwjaarsreceptie van 7 januari aanstaande.