Shortgolf Kampioenschappen druk bezocht

Shortgolf Kampioenschappen druk bezocht

Afgelopen zaterdag zijn de Regionale Shortgolf Kampioenschappen op Het Rijk van Sybrook gespeeld. De vlag denkt niet de lading want het zijn namelijk geen short golf kampioenschappen. Het toernooi (een samenwerking tussen de vereniging en Het Rijk van Sybrook) biedt leden van de Twentse B- en C-Clubs, veelal kortere banen, namelijk de mogelijkheid om een wedstrijd bij ons te spelen. Eigenlijk lange baan kampioenschappen dus voor reguliere short golfers dus.

Voor veel leden van PW Golf (Enschede), Het Langeloo (Haaksbergen), ’t Kruisselt (De Lutte), De Spielehof (Boekelo), De Twentse Golf Academie (Bentelo) en  PH (Almelo) zijn deze Shortgolf Kampioenschappen HET hoogtepunt van ieder golfseizoen en dus was de spanning groot. Dit jaar 70 deelnemers ten opzichte 64 deelnemers in 2015 een stijgende lijn dus. Ook had Het Rijk van Sybrook gezorgd voor een goedgevulde prijzentafel, wat de wedstrijdspanning alleen maar verder vergrootte.

De wedstrijd werd gespeeld in twee verschillende categorieën, waarbij de eerste categorie liep tot een handicap van 26 en de tweede categorie tot handicap 54. Daarbij was er zowel een individueel- als teamklassement.     

Categorie 1:

  1. Richard van der Veen, 34 punten (laatste 9), Spielehof
  2. Jan Engelbertink, 34 punten, PH
  3. Toon Willemsen, 34 punten, Kruisselt

Categorie 2:

  1. Lucie Wagelaar, 39 punten, Spielehof
  2. Lies van Netten, 35 punten, Kruisselt
  3. Ernst Boswinkel, 34 punten, TGA

Longest heren: Henry Leussink, 215m, Spielehof
Longest dames: Desiré Jansen, 161m, Langeloo
Neary: Gert Kuipers, 7.5 m, Spielehof

Teamscore

  1. Langeloo 2, gemiddelde stableford 28,6
  2. Spielehof 1, gemiddelde stableford 28,4
  3. Spielehof 2, gemiddelde stableford 27,8