SeniorenConvent speelt om Bé Brandsemabokaal

SeniorenConvent speelt om Bé Brandsemabokaal

Woensdag 17 mei was het schitterend weer, veel zon en een temperatuur van bijna 30 graden. Na de betrekkelijk koude lente was dat wel weer wennen. Meer dan zestig spelers trokken de baan in. Helaas werd ons lid Cees Leenheer onwel en moest per ambulance afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Vrijdag is hij gedotterd en zaterdag 20 mei mag hij gelukkig weer naar huis. Na afloop verzamelde iedereen zich om vijf uur in het clubhuis voor het Happy Hour, waarna men zich naar het restaurant begaf voor een voortreffelijk verzorgd diner. De voorzitter Henk van der Vegt heette iedereen in het kort van harte welkom, in het bijzonder natuurlijk mevrouw Linda Brandsema en haar zoon René. Na het voorgerecht pakte hij opnieuw de microfoon. Bé Brandsema was bij de oprichting van de club -25 jaar geleden-  het eerste lid dat zich inschreef, onmiddellijk gevolgd door Linda. Bé was een van de oprichters van het Convent.

 Supporters gevraagd

Ook onze verenigingsvoorzitter Henk van der Sijs kreeg het woord. Hij riep de leden op onze beide eerste teams (dames en heren) te steunen die op zondag 21 mei promotiewedstrijden spelen. De dames op Anderstein in Maarsbergen en de heren op de Drentsche in Zeijerveen bij Assen. Ook memoreerde hij dat op 8 juni de algemene ledenvergadering is. Om half acht, ‘s avonds uiteraard.

Kascontrole

Daarna kreeg Jan Franken het woord. Hij heeft de boekhouding van het Convent onderzocht en alles in orde bevonden. De voorzitter bedankte Jan voor het verrichte werk en nam de gelegenheid te baat om onze penningmeester Gerard Vastert te bedanken, met wie hij al sinds 2003 prima mag samenwerken. Vanuit de vergadering kreeg Gerard terecht een warm applaus.

Uitdagen

Op 24 en 25 augustus zijn er weer de gezellige uitdagen van het Convent. Onlangs heeft ieder lid daarover een mail ontvangen. De reis gaat dit jaar naar Bad Salzuflen waar we logeren in het uitstekende Maritim Hotel. Het beloven weer prima dagen te worden.

Prijsuitreiking

Toen werd de spanning opgevoerd. Eerst maakte de voorzitter dat Ko Zurink de Longest gewonnen had en Jan Mulder de Neary.
Jan Boswerger en Jan Paping slaagden erin een birdie te maken.
De negen holeswedstrijd werd gewonnen door Johan Altena met 18 punten.
Daarna vroeg Henk of Linda naar voren wilde komen om de bokaal uit te reiken aan Jan Franken die met 38 Stablefordpunten de winnaar was.
Hans Dekkers en Wim ten Asbroek werden respectievelijk tweede en derde allebei met 37 punten. In zijn overwinningsspeech vertelde Jan Franken dat hij altijd al dolgraag deze bokaal had willen winnen omdat hij vanuit zijn werk Bé heel goed had gekend.
“ Een droom is hiermee voor mij  uitgekomen”, zei hij.

Afsluiting

Na het hoofdgerecht, het dessert en de koffie sloot Henk de bijeenkomst af. Het was al met al een heel geslaagde en mooie dag; hij wenste de leden die met ziekte of ander ongemak te kampen hebben het beste toe. Vanwege het mooie weer knoopte menig lid er nog een uurtje bij aan op het drukke terras….

B.O.