SeniorenConvent op stap

SeniorenConvent op stap

Dit jaar was het de eerste keer dat het tweedaagse evenement dat bekend staat als de “ Uitdagen” in ons eigen land plaatsvond. Waren we voordien altijd te gast bij onze Oosterburen, nu ging de golfreis naar Nijmegen en Nunspeet.

Het bestuur had als overnachtingsadres Hotel Apeldoorn gekozen, een nieuw hotel van Van der Valk. Een keuze die in heel goede aarde viel bij de deelnemers. De eerste dag speelden we op het Rijk van Nijmegen.

Na de koffie met gebak gingen de heren de baan in. Het weer was prima en de lus die we speelden, niet de moeilijkste.

Na een drankje op het terras op weg naar Apeldoorn. Helaas had een van de mannen het nieuwe hotel niet in zijn navigatiesysteem staan, waardoor hij iets te laat bij het gezellige  avondmaal arriveerde. En dat op de dag dat zijn dorp nogal wat te lijden had gehad van de hevige onweersbui van de nacht ervoor…

 

De tweede dag

Na een verkwikkende nachtrust kon men zich laven aan het uitstekende ontbijtbuffet en daarna het koffertje voor de lunch ophalen. Ruim voldoende, zelfs voor een uitgehongerde persoon.

Op naar Nunspeet waar we de Zuid- Noordlus speelden. Was een stuk lastiger dan de dag ervoor, maar door het opnieuw fraaie weer was het toch een aangename dag.

Na afloop sloten we allen aan in de file richting clubhuis, waar de afsluitende prijsuitreiking gecombineerd werd met een prima barbecue.

Op het andere deel van het terras was de afsluiting van de Oldenzaalse kampioenschappen, waardoor we er nog muziek bij hadden ook.

 

Prijsuitreiking

Onze voorzitter Willem Lunshof nam het woord en verzorgde samen met Frits Vasterd, die wedstrijden uitstekend had ingedeeld, de prijsuitreiking

Hij constateerde dat het aantal deelnemers dit jaar lager was dan voorheen. Of dit kwam dat de uitdagen dit jaar niet in Duitsland georganiseerd waren of dat er andere dingen meespelen, is de vraag. Het bestuur beraadt zich of men de leden via een korte enquête naar hun mening gaat vragen.

Mede door het prachtige weer konden we terugkijken op heel geslaagde dagen, aldus Willem, hetgeen door de aanwezigen met applaus werd onderschreven.

De longest werd gewonnen door Anne Tip, de neary door Bart Swalue, waaruit blijkt dat men in Losser het korte en lange spel uitstekend beheerst.

Toen nam de spanning toe: wie was de winnaar van de Scut-bokaal? Degene dus met de meeste stablefordpunten over beide dagen.

Jack van Huijkelom wint derde plek

 

Geert Nijboer wint tweede plek

Derde werd Jack van Huijkelom, tweede Geert Nijboer en de triomfator werd Ben Nijkamp, die de eerste dag ook al aan kop ging. De pogingen van zijn opponenten om hem uit zijn spel te halen, faalden jammerlijk. Hij bleef fier overeind. Gefeliciteerd Ben!

Hij bedankte het bestuur en de organisatie en uiteraard ook zijn medespelers.

Daarna bleef het op het terras nog heel goed toeven…

 

B.O.