SeniorenConvent naar Duitsland

SeniorenConvent naar Duitsland

Donderdag en vrijdag reden tientallen auto’s met daarin leden van het Convent naar de Golfclub Emstal in Lingen en naar de Euregio Golfclub in Bentheim. Want daar werden dit jaar de traditionele uitdagen georganiseerd.

Het weer was de eerste dag prima, niet te heet gelukkig. De heren werden op beide banen ontvangen met koffie en een lekker stuk Torte. Na afloop van de wedstrijd op het terras nog even nagenieten met een drankje en daarna op weg naar het hotel Am Wasserfall in Lingen.

Tussen zes en zeven waren allen aanwezig op het terras voor het aperitief, waarna men om zeven uur aan tafel ging voor het buffet.

 

De eerste dag

Voorzitter Henk van der Vegt legde tijdens het eten nog even uit, waarom de uitdagen dagen dit jaar samenvielen met de golfweek. Ieder jaar in september – sinds bijna 20 jaar- gaat het bestuur van het Convent op stap om voor het volgend jaar een hotel met veel kamers en twee banen te reserveren in de periode van 22 tot 29 augustus. Op zich al geen gemakkelijke klus…

Dat wordt dan vastgelegd.

Dit jaar heeft de organisatie van de golfweek besloten deze week  later te laten plaatsvinden met het oog op de vakantieperiode in deze regio. Dit viel ongelukkigerwijs samen met de uitdagen.

Maar het moge duidelijk zijn dat het Convent in dezen geen enkele blaam treft!

 

De vrijdag

Toen we ‘s morgens opstonden, regende het. Was weer even wennen, om water uit de lucht te zien vallen… Gelukkig was het om half tien weer droog en dat bleef het totdat iedereen uitgespeeld was. Geboft met het weer, weer. Tijd om terug te keren naar het vaderland. Om half zeven waren de leden in de zaal voor het werkelijk uitstekende slotbuffet in ons clubhuis. Tijdens het eten nam de voorzitter wederom het woord voor de mededelingen en de prijsuitreiking. Wie zou de opvolger worden van de winnaar van 2017 Jaap van der Vegt? Wie zou met de bokaal beschikbaar gesteld door de initiatiefnemer van deze dagen, Rinus Olde Riekerink, naar huis gaan?

De glorieuze winnaar met 69 stablefordpunten over twee dagen was Engelbert Lotgerink!

Hij had zijn directe belagers zoals Willem Lunshof, Gert Roeland en Ton Kuipers duidelijk van zich afgeschud. De beste 10 heren werden uitgenodigd om een keuze te maken bij de prijzentafel. Dank aan de sponsors! Daarna ging onze penningmeester nog even met de pet rond! Niet om geld in te zamelen, maar juist om petten uit te delen aan de leden die nog niet over dit hoofddeksel beschikken. Ten slotte bedankte de voorzitter vooral Gerard Vastert en Frits Vasterd voor hun geleverde inzet om deze dagen tot een succes te maken. Een welgemeend applaus viel hun ten deel.

(de spellingcontrole adviseert mij om in de vorige zin “ hun” te vervangen door “ hen”, maar omdat dit advies onjuist is, trek ik me daar niets van aan…)

De voorzitter wenste iedereen wel thuis en hoopte  allen weer aan tafel te zien bij het Captains Dinner later dit jaar. Uit de reacties na afloop bleek wel, dat men genoten had van twee prachtige dagen. Mooi toch?

 

B.O.