SENIORENCONVENT BESTAAT 30 JAAR

SENIORENCONVENT BESTAAT 30 JAAR

Woensdag 29 mei vierden de leden van het SeniorenConvent het 30-jarig bestaan van de commissie. Dat werd uiteraard gevierd met een 9- en 18-holes wedstrijd en aansluitend een diner. Tussentijds werd de wedstrijd geanaliseerd onder het genot van een borrel en een hapje.

Rond 10.30 uur diezelfde woensdag werden de leden ontvangen met een kop koffie met krentenwegge. Het weer dreigde deze woensdag bijzonder slecht te worden. In de nacht hieraan vooraf gaand had het al uitzonderlijk veel geregend. Zodanig veel zelfs dat het nodig was de baan te inspecteren. Al snel bleek er bijzonder veel water in de baan te staan. Op vele bekende plekken was weer tijdelijk water aanwezig en de fairway’s waren op vele plaatsen erg drassig. Uiteindelijk besloot de wedstrijdleiding de status op non-qualifying te zetten. Daartoe werd de afslag op Noord 8 verplaatst naar oranje.

Deze dag waren ook drie bijzondere gasten aanwezig. Voorzitter van Golf & Country Club ’t Sybrook Nicol Kraaijenzank, en de ereleden Henk van de Vegt en Frits Vasterd hebben bij de festiviteiten meegemaakt. Nicol Kraaijenzank heeft uitgebreid kennis kunnen maken met de aanwezige leden van het SeniorenConvent. Zij heeft de 18- en 9- holes meegespeeld. Door telkens 2 holes met een flight te spelen en vervolgens te wachten op aansluiting met de achterop komende flight heeft zij vele leden in de baan mogen ontmoeten. Uiteraard was zij nadien bij borrel en diner eveneens aanwezig.

 

 

 

 

 

 

Tijdens de wedstrijd werden we helaas overvallen door een paar fikse buien afgewisseld met toch ook veel zon. Het waren een zeer gevarieerde weersomstandigheden. Zelfs enige tijd met onweer, waardoor enkele flights toch hun wedstrijd afbraken.

Dat weerhield gelukkig niemand ervan om nadien gezellig na te praten over de wederwaardigheden van deze middag. Alvorens aan tafel te gaan voor een heerlijk Italiaans buffet werd er een groepsfoto gemaakt van de aanwezige deelnemers.
Het goed gevulde Italiaanse buffet werd vervolgens geopend door beide ereleden Henk van de Vegt en Frits Vasterd en onze gast Nicol Kraaijenzank. Vervolgens werd het buffet door alle leden eer aan gedaan. Tijdens de ‘walk’ toonde Jan van den Berg nog eens zijn muzikale kwaliteiten door het wachten met stemmige muziek op te fleuren.

Uiteraard volgde er nog een paar korte toespraken. Henk van de Vegt keek als oud en langst zittend voorzitter terug in de historie van het SeniorenConvent. Voorzitter Ed Kosterink blikte terug op de doorstart eind vorig jaar. Hij concludeerde uit de vele opmerkingen die hij de laatste weken opving, dat Senioren`Convent op de goede weg is. Er wordt weer door velen met veel plezier gegolfd. Tot slot kon Nicol Kraaijenzank bevestigen dat ze kennis had gemaakt met vele senioren, die veel plezier beleefden aan het spel. Zij bood namens de vereniging de koffie aan na het buffet.

 

 

 

 

 

 

Jan Wools had de eer de prijzen ujit te reiken van de 9- en 18-holes wedstrijd voor zover deze waren uitgespeeld. Frits Vasterd won afgetekend de 9-holes wedstrijd met 23 stablkefordpunten. Bij de 18-holes was deze eer weggelegd voor Henk Jan van Ulzen.

Ed Kosterink sloot de bijeenkomst af met de constatering dat het, ondanks het ‘bonkige’ weer, een geslaagd viering van het 30-jarig bestaan was.