Senioren Welsh Open

Senioren Welsh Open

Een paar jaar geleden nam David Wyn-Roberts het initiatief om bij de Senioren elk jaar te strijden om de prijzen die hij beschikbaar stelt. Omdat David een geboren Welshman is, zijn dat uiteraard prijzen uit dit mooie landsdeel van het Britse koninkrijk.

Daar wordt nog Keltisch gesproken, een voor velen moeilijke taal. Hoe moeilijk blijkt wel uit het bijgaande artikeltje dat uw verslaggever een dezer dagen aantrof in een landelijk dagblad.

Ik denk dat behalve David er bij onze club maar heel weinigen zijn die de Keltische tekst in het artikel begrijpen. Dat is jammer, want hieruit blijkt maar weer, dat talenkennis je leven ( niet je lever!) kan verrijken.

Woensdag 24 april trokken de senioren onder uitstekende weersomstandigheden de baan in om in deze wedstrijd tegen par  uit te maken wie met de bovengenoemde  prijzen aan de haal zou gaan.

Om goed drie uur kon wedstrijdleider Engelbert ( toch nog een beetje Engels in de naam) Lotgerink bekendmaken wie de gelukkige winnaars waren.

Prijzen

Met de hoofdprijs bij de 18 holes, Penderyn Single Malt Welsh Whisky, in het Keltisch: Wisgi Brag Sengl Cymreig, ging Henk van der Vegt naar huis, niet geheel  onbekend bij uw verslaggever. Hij won met plus 5 en had 41 stablefordpunten. Als de whisky net zo oud is als de winnaar, dan heeft laatstgenoemde goud in handen…

De tweede prijs was voor Gerard Nieuwe Weme en de derde voor Wim ten Asbroek.

Bij de 9 holes wedstrijd was de eerste prijs voor Rinus Olde Riekerink en de tweede voor Jan Paping. Wim Eijkelenkamp won de leary.

Hierbij nog een foto van David met de befaamde whisky.

David bedankt!

B.O.