Senioren Convent

SeniorenConvent Sybrook

Het SeniorenConvent (SC) is opgericht in 1994 en heeft na de beginjaren altijd meer dan 100 leden gehad. Het is een actieve club waar sportiviteit, gezelligheid en met name bij de 18 holes ook het competitieve spel samengaan.

Alle heren die lid zijn van GCC ’t Sybrook, de leeftijd van 50 jaar hebben bereikt en in het bezit zijn van een handicap volgens het Wereld Handicap Systeem, kunnen lid worden tegen betaling van een jaarlijkse contributie. Deze bijdrage dient ter dekking van de te maken kosten voor o.a. prijzen en speciale gelegenheden.

SC leden die om welke reden dan ook niet meer kunnen golfen en toch van het sociale aspect willen blijven genieten, kunnen T-lid worden tegen een sterk gereduceerd tarief. Zij zijn elke woensdagmiddag na afloop van de wedstrijden welkom en kunnen deelnemen aan de jaarlijkse etentjes of aangeklede borrels. Op deze wijze blijven zij betrokken bij het SC.

We spelen elke woensdag 9 en18 holes wedstrijden, zowel qualifying wedstrijden binnen het seizoen als non-qualifying wedstrijden buiten het golfseizoen. We starten het golfseizoen met een gezamenlijke voorjaarswedstrijd en aansluitend met een gezellig samenzijn onder het genot van een aangeklede borrel. Het golfseizoen wordt afgesloten met een gezamenlijke wedstrijd en aansluitend een gezellig Captains Dinner. Ook tijdens het seizoen worden er een aantal bijzondere activiteiten georganiseerd.

De 9 holes wedstrijden kennen naast qualifying wedstrijden op diverse woensdagen ook verschillende andere spelvormen zoals texas scramble,, fourball/betterball etc.
Zodra de laatste flight binnen is worden de scores beoordeeld en de dagprijzen voor de nummers 1 en 2, evenals de Longest en Neary uitgereikt. Deze groep zit vaak na afloop nog gezellig na te praten onder het genot van een kopje koffie en/of een drankje.

De 18 holes wedstrijden worden door de subgroep, de Mid Man Cup (MMC), georganiseerd. Spelers met een officieel geregistreerde handicap van maximaal 30,0 kunnen hieraan deelnemen. Na een competitieve wedstrijd wordt door deze groep gezellig samen gegeten. De deelnemers worden geacht hieraan deel te nemen. Om lange wachttijden na de laatste flights te voorkomen worden de 18 holes wedstrijden gelijktijdig op twee 9 holes lussen gestart. Zo wordt het sportieve spelelement met het gezellige sociale leven gecombineerd. Tijdens het diner worden de resultaten van de dag bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt. SC heren die 18 holes willen spelen en geen lid zijn van de MMC, worden om organisatorische reden wel ingedeeld  samen met de MMC en spelen in de eerste flights een eigen competitie Deze SC heren hoeven niet te voldoen aan de maximale handicapregel van de MMC groep. Ook wordt van hen niet verwacht dat ze mee eten na afloop van de wedstrijd, maar zijn natuurlijk wel welkom.

Naast de standaard wedstrijden op woensdag spelen we ook enkele keren per jaar samen speciale wedstrijden met aansluitend een aangeklede borrel en een etentje. Na elk seizoen worden de spelers met de beste totaalresultaten speciaal geëerd. Dit geldt zowel voor de spelers van de 9 holes wedstrijden als de spelers van de 18 holes wedstrijden.

Elk jaar spelen wij ook op gastbanen, ergens in Nederland, of zelfs over de grens in Duitsland, met aansluitend een diner. Voor dit soort gelegenheden wordt naast de contributie een extra bijdrage gevraagd voor deelname.

Heeft u belangstelling en wilt u meer informatie wensen, kunt u vanzelfsprekend terecht bij de commissieleden van het SeniorenConvent.

Alle mannen die lid zijn van GCC ‘t Sybrook die de leeftijd van 55 jaar hebben bereikt en die in het bezit zijn van een Wereld Handicap Systeem, ingevoerd in 2021, kunnen lid worden tegen betaling van een contributie die afhankelijk is van het programma dat men wenst te kiezen.

We spelen nagenoeg het hele jaar op woensdag wedstrijden, zowel 9 als 18 holes, die worden afgesloten met een prijsuitreiking. Er zijn ook wedstrijden voor spelers die hun wedstrijd elke woensdag op eigen kosten graag afsluiten met een etentje in het clubhuis.
In het seizoen zijn nagenoeg alle wedstrijden qualifying.

Daarnaast is er een aantal bijzondere wedstrijden met als afsluiting een diner met bijpassende drankjes.

Elk jaar worden er ook Uitdagen georganiseerd, meestal op banen in Duitsland met diner en overnachting in een hotel. Hiervoor dient een extra bijdrage te worden betaald. Een en ander wordt afgesloten met een diner, meestal in het clubhuis.

Leden die om welke reden dan ook, niet meer willen of kunnen spelen, kunnen T-lid worden tegen betaling van de helft van de contributie. Ze zijn uiteraard elke woensdag welkom in het clubhuis of op het terras en zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de speciale diners.
Op deze wijze blijven ze betrokken bij het SeniorenConvent.

Aan het begin van het seizoen trappen we af met de Voorjaarsbijeenkomst met drank en spijs, waarbij ook de partners uitgenodigd zijn.

Voor meer bijzonderheden kunt u vanzelfsprekend terecht bij de secretaris van het SeniorenConvent.