Senioren Convent

SeniorenConvent Sybrook

Het SeniorenConvent (SC) is opgericht in 1994 en heeft na de beginjaren altijd meer dan 100 leden gehad. Het is een actieve club waar sportiviteit, gezelligheid en met name bij de 18 holes ook het competitieve spel samengaan.

Alle heren die lid zijn van GCC ’t Sybrook, de leeftijd van 50 jaar hebben bereikt en in het bezit zijn van een handicap volgens het Wereld Handicap Systeem, kunnen lid worden tegen betaling van een jaarlijkse contributie. Deze bijdrage dient ter dekking van de te maken kosten voor o.a. prijzen en speciale gelegenheden.

SC leden die om welke reden dan ook niet meer kunnen golfen en toch van het sociale aspect willen blijven genieten, kunnen T-lid worden tegen een sterk gereduceerd tarief. Zij zijn elke woensdagmiddag na afloop van de wedstrijden welkom en kunnen deelnemen aan de jaarlijkse etentjes of aangeklede borrels. Op deze wijze blijven zij betrokken bij het SC.

We spelen elke woensdagmorgen 9 en 18 holes wedstrijden, zowel qualifying wedstrijden binnen het seizoen als non-qualifying wedstrijden buiten het golfseizoen. Ook worden er regelmatig diverse andere spelvormen gespeeld zowel individueel als in teamverband zoals Texas scramble, fourball/betterball etc.  

We starten het golfseizoen met een gezamenlijke voorjaarswedstrijd en aansluitend met een gezellig samenzijn onder het genot van een aangeklede borrel. Het golfseizoen wordt afgesloten met een gezamenlijke wedstrijd en aansluitend een gezellig Captains Diner. Tijdens dit Captains Diner worden de meest constante spelers van zowel de 9 holes als de 18 holes spelers geëerd. Tijdens het seizoen worden er een aantal bijzondere activiteiten georganiseerd waarbij het sociale leven een belangrijke factor is.

Zodra de laatste flight binnen is worden de scores beoordeeld en de dagprijzen voor de nummers 1 en 2, evenals de Longest en Neary uitgereikt. Deze groepen zitten na afloop nog gezellig na te praten onder het genot van een kopje koffie en/of een drankje. 

Elk jaar kennen we ook de zogenaamde uitdagen, dan spelen wij op gastbanen, ergens in Nederland, of over de grens in Duitsland, met aansluitend een diner. Voor dit soort gelegenheden wordt naast de contributie een extra bijdrage gevraagd voor deelname.

 

De Mid Man Cup

De 18 holes wedstrijden in de middag worden door de Mid Man Cup (MMC) georganiseerd. Spelers met een officieel geregistreerde handicap van maximaal 30,0 kunnen hieraan deelnemen. Deze groep is in 2019 opgericht en in belangrijke mate zelfstandig en kent ook een eigen contributie en wedstrijdindeling apart van het Senioren Convent. In navolging van de Heerencup wordt in het zomerseizoen gestreden om de wisseltrofee. De winnaar is de deelnemer met gemiddeld het hoogste aantal stableford punten van zijn beste 10 scores van het seizoen,

Na afloop van een competitieve wedstrijd wordt door deze groep gezellig samen gegeten, de deelnemers worden geacht hieraan regelmatig deel te nemen. Zo wordt het sportieve spelelement met het gezellige sociale leven gecombineerd. Tijdens het eten worden de resultaten van de dag bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt.

Ook deze groep speelt af en toe op gastbanen in Nederland of in Duitsland met natuurlijk aansluitend gezamenlijk eten.

Naast de standaard wedstrijden op woensdag kunnen MMC leden ook enkele keren, tegen vergoeding, per jaar meespelen met de speciale wedstrijden van de SC groep met aansluitend een aangeklede borrel en/of een etentje.

Heeft u belangstelling en wilt u meer informatie over het SeniorenConvent of de Mid Man Cup kunt u vanzelfsprekend terecht bij de commissieleden. De verschillende contactgegevens kunt u vinden onder het kopje contact van het SeniorenConvent.