Schema Clubkampioenschappen Matchplay gepubliceerd (update)!

Schema Clubkampioenschappen Matchplay gepubliceerd (update)!

Op 15 en 16 oktober worden de Clubkampioenschappen Matchplay gespeeld. Een weekend lang TOPGOLF op onze vereniging, waarbij we op zoek gaan naar de beste “Matchplay speler” van de club. De laatste jaren heeft dit toernooi veel verrassingen voortgebracht en dat kan ook dit jaar bijna niet anders. Het is inherent aan  Matchplay dat handicapverschillen als sneeuw voor de zon verdwijnen en het vaak gaat om wie spanning het beste kan beteugelen.

Dames

Klik hier voor het toernooischema bij de dames

Heren

Vanwege de grote deelname bij de heren moeten ook dit jaar weer voorrondes worden gespeeld. Deze worden komend weekend of ergens in de komende week afgewerkt. De winnaar plaatst zich voor het hoofdtoernooi, dat begint op zaterdag 15 oktober. De finale wordt gespeeld op zondagmiddag 16 oktober en iedereen is van harte welkom om dit gevecht te komen aanschouwen. 

Helaas doen Arnold Bruggink (hcp 3,8) en Joep Kockmann (hcp 4,9) niet mee. Arnold heeft verplichtingen bij Fox Sport en Joep ondergaat op 12 oktober een zware operatie. De 10 grootste kanshebbers:

Tim Nuyts (hcp 3,4) is de laagste handicapper van de club en de winnaar van vorig jaar. Redelijk in vorm en dodelijk in het korte spel. Kan zich goed afsluiten. Op papier dus de meeste kansen voor de overwinning.

Tim Huuskes (hcp 3,9) is ondanks de tweede plaats in het HeerenCup klassement nog niet tevreden over zijn golfprestaties dit seizoen. Was vorig jaar verliezend finalist. Zeer serieuze kanshebber.

Kwint Kuipers (hcp 4,1) afkomstig van Golfclub Driene is bezig met zijn eerste serieuze wedstrijdseizoen bij ’t Sybrook. Heeft een puike indruk achtergelaten bij de strokeplay kampioenschappen in juni. Kan voor een verrassing zorgen.

Robert Nijhuis (hcp 4,5) draait een goed seizoen. Presteert goed in het maandbekerklassement. Oud winnaar in 1997 (!). Verloor twee jaar geleden de finale kansloos van Tim Huuskes maar daarvoor wel gewonnen van Tim Nuyts. Geeft niet snel op.

Tom Lentfert (hcp 4,8) heeft relatief weinig gespeeld. Wel goede prestaties in de competitie en onlangs derde geworden bij de Overijsselse Kampioenschappen strokeplay. Slaat ver en kan hiermee zijn tegenstander imponeren. Dat is ook zijn valkuil.

Martin Huuskes (hcp 4,8) doet sinds lange tijd weer mee aan deze wedstrijd. Gaf laatste jaren steeds de voorkeur aan een vriendenweekend. Laagste handicap dit seizoen 3,9. Echte matchplay mentaliteit. Kan van iedereen winnen. Schuwt het niet om er een mentaal gevecht van te maken.

Aart Jan Smit (hcp 5,2) speelde dit jaar voor het eerst in Heren 1 en wist cruciale wedstrijden te winnen. Uitstekend in de lange puts en kan hiermee zijn tegenstander onder druk zetten. Zeker niet kansloos.

Wilbert Huuskes (hcp 5,3) heeft dit jaar zijn laagste handicap ooit na 25 jaar golf. Oud winnaar in 1994 (!). Was de laatste jaren net als zijn broer Martin ook niet van de partij. Moet rekening mee gehouden worden.

Sjoerd Postma (hcp 5,5) heeft in strokeplay en stableford wedstrijden wisselvallig gespeeld. Was wel vierde in het HeerenCup klassement. Zeer steady speler, maakt normaliter weinig fouten. Lastig om van te winnen.

André Paus (hcp 5,8) heeft een topsport mentaliteit ondanks het feit dat hij zware shag rookt. Waar één slechte hole in strokeplay dodelijk kan zijn is deze bij matchplay snel vergeten. De langste van de tee en kan veel birdies scoren. Grote outsider.

Bob Huuskes

De heren die een voorronde spelen worden afzonderlijk geïnformeerd. Deze wedstrijd dient bij voorkeur dit weekend al gespeeld te worden in onderling overleg. De uitslag van de voorronde kan worden geretourneerd aan wedstrijd@gccsybrook.nl

Klik HIER voor het heren wedstrijdschema van de Clubkampioenschappen Matchplay 2016 !

Voor het damestoernooi zijn nog plekken vrij en de inschrijving staat open tot zondag aanstaande 08:00 uur!